از فایده های مصرف تخم شربتی چه میزان اطلاع دارید این دانه های خوراکی چه فایده های تغذیه ای برای سلامتی مان در بر دارند برخی باورهای رایج درباره مصرف این دانه های خوراکی وجود دارد که در ادامه به بررسی هریک خواهیم پرداخت .

⛔️ متن باور غلط تغذیه ایی:

تخم شربتی را فراموش نکنید، چون حاوی کلسیم پنج برابر شیر؛ هفت برابر ویتامین c نسبت به پرتقال؛ سه برابر آهن بیشتر از اسفناج، دو برابر مقدار پتاسیم موز و هشت برابر بیشتر امگا ۳ از ماهی سالمون می باشد.

✅ متن پاسخ:
تخم شربتی به عنوان بذر گیاه ریحان با نام علمی Ocimum basilicum شناخته می شود. مشخص شده که تخم شربتی حاوی یکسری ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین ها و بتاسیسترول است. همچنین طبق برخی تحقیقات پیشگیری از دیابت نوع ۲ ، سرطان و خاصیت ضد باکتریایی برای این گیاه گزارش شده است.

متاسفانه در برخی موارد خواص گیاه chia به اشتباه برای تخم شربتی گزارش می شود. این گیاه حاوی مقادیر قابل توجهی از ویتامین های سری B و مواد معدنی می باشد ولی با دقت کردن بر روی برچسب تغذیه ای تخم شربتی، مشاهده می شود که این ماده غذایی برخلاف متن شایعه نوشته شده، حاوی ۶ میلی گرم کلسیم (یک پنجاهم کلسیم موجود در شیر ) و ۰/۱۰۹ میلی گرم آهن (یک بیست و چهارم آهن موجود در اسفناج) می باشد. جالب تر اینکه مقدار ویتامین C و امگا ۳ موجود در تخم شربتی و یا همان بذر گیاه ریحان، صفر می باشد!

در آخر توصیه به مصرف رژیم متعادل و متنوع برای تامین تمام ریز مغذی های بدن می شود. هرگز به یک ماده غذایی خاص به عنوان معجزه نگاه نکنید.


منبع: دکتر سلام

لینکم مرتبط: شایعات تغذیه ای راجع به تخم مرغ عسلی