یکی از مهمترین وظایف کمیته امداد امام خمینی (ره) توجه و رسیدگی به خانواده های محروم و کم توان مالی است که این خانواده را تحت پوشش خود قرار دهد و با خدمات خود بتواند بخشی از مشکلات این مردم ضعیف و از کار افتاده و خانواده های آن ها را بر طرف نماید.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان آنکه استان سیستان و بلوچستان دارای مشکلات زیادی است که یکی از آنها داشتن مرز مشترک با افغانستان و پاکستان و همچنین کمبود زیرساختهای توسعه و ضعف بنیادی مسائل اقتصادی است، گفت: پراکندگی جمعیت و تهدیدات امنیتی متاثر از خطوط مرزی به محرومیتهای این استان دامن میزند. همچنین تفاوتهای فرهنگی، قاچاق کالا و سوخت، ترددهای غیرقانونی، اشتغالهای کاذب و وجود گروههای معاند از دیگر مشکلات این استان است.
به گزارش ایسنا، فاطمه رهبر در نشست خبری امروز خود که درخصوص وضعیت محرومیت در استان سیستان و بلوچستان و خدمات کمیته امداد در این استان برگزار شد، گفت: در حال حاضر 97 هزار و 500 خانوار کمک معیشت بگیر برابر با جمعیتی بالغ بر 231 هزار نفر در استان سیستان و بلوچستان حضور دارند این در حالی است که 19 هزار خانوار در این استان خدمات موردی دریافت میکنند که تعداد آنها برابر با 50 هزار نفر است.
وی در ادامه ضمن اشاره به طرح پالایش مددجویی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ابتدای سال جاری اظهار کرد: در طرح پالایش مددجویی که از ابتدای سال جاری درخصوص خروج مددجویان از چرخه حمایت آغاز شد، استان سیستان و بلوچستان کمترین آمار خروج را به دلیل محرومیتهای موجود در استان به خود اختصاص داد. با این حال حدود 9000 نفر در طرح پالایش از چرخه حمایت خارج شدند.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: در حال حاضر حدود 80 هزار سالمند و 89 هزار نفر زن سرپرست خانوار و همچنین 38 هزار نفر دانشآموز و 5500 دانشجو به همراه 100 نخبه در استان سیستان و بلوچستان تحت پوشش خدمات این نهاد حمایتی قرار دارند.
رهبر در ادامه ضمن بیان اینکه توجه ویژهای در سال 96 درخصوص محرومیتزدایی در مناطق محروم داریم، گفت: تا پایان سال جاری صف جهیزیه و همچنین وام ضروری در استان سیستان و بلوچستان به صفر خواهد رسید و در این دو زمینه پشت نوبتی در استان نخواهیم داشت.
وی همچنین خاطرنشان کرد: حدود 560 نفر از تحصیلات نظام وظیفه (معافیت) استفاده کردهاند و خدمات اجاره مسکن، معوقات، نظاموظیفه و.. علاوه بر کمک معیشت، به تحت پوششان ارائه میشود.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین اظهار کرد: 38 هزار و 400 نفر یتیم در طرح اکرام تحت پوشش کمیته امداد هستند و تعداد حامیان در استان سیستان و بلوچستان به 21 هزار نفر میرسد و این در حالی است که 9000 نفر حامی در این استان در طرح محسنین مشارکت دارند. سرانه دریافتی ایتام سیستان و بلوچستان در طرح اکرام ماهانه حدود 26 هزار تومان است.
رهبر در ادامه ضمن بیان آنکه سرانه دریافتی تحت پوششان در طرح محسنین استان سیستان و بلوچستان حدود 25 هزار تومان است، گفت: در این استان 6700 نفر بیمه شده تامین اجتماعی و 6700 نفر نیز بیمه شده صندوق عشایر هستند، همچنین آنکه 11 هزار کودک زیر شش سال نیز در طرح رفع سوءتغذیه کودکان تحت حمایت قرار گرفتند.
وی در ادامه با بیان اینکه در سال 95 تمام مددجویان با توجه به وقوع حادثه سیل در این استان تحت بیمه حوادث قرار گرفتند، افزود: حدود 420 خانوار در وقوع سیل اخیر تحت پوشش کمیته امداد بودند و مشمول بیمه حوادث شدند و خسارات آنها از طریق بیمه جبران می شود.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین عنوان کرد: در 10 ماهه ابتدایی امسال 2850 طرح با همکاری سایر حوزههای کمیته امداد در زمینه خودکفایی مددجویان اجرا شده به طوری که به طور میانگین 11 میلیون تومان وام به متقاضیان پرداخت و 800 طرح خودکفایی نیز مربوط به زنان سرپرست خانوار بوده است.
رهبر درخصوص توزیع منبع آشامیدنی نیز گفت: تعداد 10 هزار منبع آشامیدنی در مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان توزیع شده، این در حالی است که 30 هزار بخاری نفتی و 500 آبگرمکن نیز در سال آینده نیز توزیع خواهد شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 108 میلیارد تومان در حوزه حمایت و سلامت خانواده به استان سیستان و بلوچستان اختصاص داده شده است، این در حالی است که بازدید از مناطق محروم سیستان و بلوچستان و اطلاعرسانی در این زمینه میتواند تلنگری برای سایر دستگاهها باشد تا روحیه مطالبهگری مردم از سایر دستگاهها از این طریق ایجاد شود.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین با بیان آنکه خدمات ویژه توسط کمیته امداد و سایر نهادها در این مناطق محروم ارائه میشود، گفت: باید برای جلب اعتماد مردم اطلاعرسانی صورت گیرد و باید بدانید که ما در کمیته امداد نگاه ویژهای به استان سیستان و بلوچستان داریم تا بتوانیم با یک عزم ملی امکان رسیدگی بیشتر در این منطقه را ایجاد کنیم.
رهبر در ادامه عنوان کرد: استان سیستان و بلوچستان، چالشها و مشکلات زیادی دارد که یکی از آنها داشتن مرکز مشترک با افغانستان و پاکستان است همچنین آنکه کمبودهای زیرساختهای توسعه و ضعف بنیادی مسائل اقتصادی در این منطقه دیده میشود که این مساله به دلیل عدم توزیع فرصتهای عادلانه در استان سیستان و بلوچستان است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پراکندگی جمعیت و تهدیدات امنیتی متاثر از خطوط مرزی به محرومیتهای این استان دامن میزند همچنین آنکه تفاوتهای فرهنگی، قاچاق کالا و سوخت، ترددهای غیرقانونی، اشتغالهای کاذب و وجود گروههای معاند از دیگر مشکلات این استان است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: اگر به مناطق محروم با برنامهریزی مناسب رسیدگی کنیم، باعث افزایش امنیت کشور، جلوگیری از سرریز شدن مشکلات کشورهای همسایه، رفع محرومیت و اولویت قراردادن آنها و همچنین ایجاد موج امید در کشور میشود که میتوان این محرومیتها را با مدیریت بحران و جلب اعتماد مردم ساماندهی کنیم این در حالی است که رفع محرومیتها به جلب اعتماد مردم نیز کمک میکند.
رهبر همچنین اهداف کمیته امداد امام خمینی (ره) در استان سیستان و بلوچستان را پیگیری مطالبات مددجویان و محرومان، ایجاد انگیزه برای زندگی، کاهش روند مهاجرت، توجه ویژه به از بین بردن آسیبها، ایجاد سیاستهای درمانی و فرصت اشتغال برای جوانان و همچنین استفاده از ظرفیتهای اردوهای جهادی و بهرهمندی از کمک خیرین دانست.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) همچنین تاکید کرد: کمیته امداد مسوول تولید فقر در جامعه نیست همچنین آنکه این نهاد حمایتی آمادگی برگزاری تور خبرنگاران به مناطق محروم برای همراه کردن دستگاههای اجرایی و خیرین نیکوکار را دارد تا در جهت رفع مشکلات محرومان اقدام شود و یک عزم ملی در این زمینه ایجاد شود.
رهبر همچنین عنوان کرد: بخشی از محرومیتها ناشی از سوءمدیریت در این مناطق محروم است که کمیته امداد از تمام دستگاههایی که باید از این مناطق اقدامات شایسته انجام دهند و ندادهاند، مطالبهگر است.
معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) در پایان گفت: حوزه حقوقی کمیته امداد از طریق وزارت کشور، پیگیر اخذ شناسنامه برای افراد فاقد شناسنامه در استان سیستان و بلوچستان است.
منبع/ایسنا