قلب وظیفه بسیار مهمی را در اختیار دارد و پاکسازی و پمپاژ خون کاری بسیار سخت است.داشتن قلب سالم نیازمند رعایت برخی نکات است.برای داشتن یک قلب سالم باید در مصرف برخی غذاها پرهیز کنیم.نمک یکی از مضرترین خوردنی ها برای قلب میباشد و بجز آن کافئین،شکر و … این عضو حیاتی بدن انسان را به خطر می اندازند.
چربیهای اشباع و عوارض قلبی
از مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع که باعث افزایش کلسترول LDL میشوند خودداری کنید.
افزایش کلسترول LDL عامل خطر آترواسکلروز، سکته و بیماریهای قلبی است.
مصرف گوشتهای پرچرب، چربی حیوانی و فرآوردههای گوشتی چرب باید تا کمترین حد ممکن کاهش یابد.
تخممرغ و عوارض قلبی
در صورتی که فرد دارای بیماری قلبی و در عین حال دیابت باشد باید مصرف تخم مرغ را به 4 عدد در هفته محدود کند.
سدیم (نمک) و عوارض قلبی
دریافت مقادیر زیاد سدیم باعث افزایش فشار خون میشود. مصرف سدیم باید به حداقل برسد.
ضمنا از مصرف غذاهای آماده، میان وعدهها و غذاهای شور باید پرهیز شود.
شکر و عوارض قلبی
مصرف غذاهای شیرین و شیرینیها باید به پایینترین سطح کاهش یابد.
مصرف مقادیر بالای غذاهای شیرین که غالباً پرچرب نیز هستند باعث افزایش وزن و افزایش سطح کلسترول میشود.
کافئین و عوارض قلبی
کافئین موجود در چای، قهوه و برخی نوشیدنیهای کربناته باعث تحریک سیستم قلبی عروقی و برهم خوردن ریتم ضربان قلب و افزایش فشار خون میگردد.
مصرف قهوه فیلتر شده با افزایش کلسترول خون مرتبط شناخته شده است.
دریافت نوشیدنیهای غنی از کافئین نباید از 6 لیوان در روز تجاوز کند.
چربی ترانس و عوارض قلبی
در حین فرایند تهیه روغن جامد از روغن مایع مقداری اسید چرب ترانس تولید میشود که باعث افزایش سطح کلسترول خون میگردد.
از آنجا که شیرینیها، کیکها و بیسکویتها غالباً با این نوع چربیها تهیه میشوند بنابراین مبتلایان به مشکلات قلبی عروقی باید از مصرف این مواد خودداری کنند.
دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
منبع : زندگی آنلاین