در جهان افراد بسیاری زیادی هستند که برنج را غذای اصلی شان قرار داده اند و در حال حاضر انواع مختلفی از برنج موجود است.یکی از مهم ترین اقلام غذایی و غلات ها در جهان برنج میباشد.ماست هم از شیر بدست می آید و برای تهیه آن میتوان از هر نوع شیری استفاده کرد.شیر گاو بیشترین استفاده را در تهیه ماست دارد.
یکی از اشتباهات مردم این است که برنج را همراه با ماست مصرف میکنند که خود موجب افزایش سردی و تری مغز میشود، غلبه بلغم در مغز موجب فراموشی, سستی و تنبلی میشود.
رطوبت و غلبه سردى در مغز موجب سستى و تنبلى مغز میشود، همچنین موجب کندى ذهن و کدورت حواس میشود و شخص را کودن و ابله مىکند.
ــ باید دانست که هرچقدر رطوبت و بلغم در سر و مغز بیشتر افزایش پیدا کند به همان میزان تیزهوشی و قوه ادراک کاهش پیدا میکند؛ فرد دچار فراموشی میشود، البته در این نوع از فراموشی فرد احساس سنگینی در سر و ترشحات بینی دارد.
ــ افزایش رطوبت در سر موجب سرگیجه، تشنج، سکته و صرع میشود که رفع غلبه رطوبت در مغز به بهبودی کمک میکند.
ــ مصرف بعضى از غذاها خود موجب افزایش رطوبت و بلغم در بدن مىشود که غذاهای با طبع سرد و تر نامیده میشود.
ــ یکی از اشتباهات مردم این است که برنج را همراه با ماست مصرف میکنند که خود موجب افزایش سردی و تری مغز میشود.
ــ مرحوم عبدالله احمدیه عقیده دارد که از غذاهای سرد و تر میتوان به ماست، خیار، هندوانه، کاهو، آلو، اسفناج، نارنج، پرتقال، برنج، گوشت گاو، گوشت بز، گوشت خروس, گوجهفرنگی, گوجهسبز, میوههای تابستانی, دوغ, اسفناج و … اشاره کرد.
ــ اشخاصى که طبیعتى «سرد و تر» و مزاج بلغمى دارند یا دچار غلبه بلغم در بدن هستند, باید از خوردن غذاهاى «سرد و تر» پرهیز کنند چرا که مصرف این غذاها به افزایش سردی و تری کمک میکند.
ــ مصرف دمکرده استخودوس به پاکسازی مغز کمک میکند, استخودوس مغز را گرم کرده, حزن و اندوه و کدورت را از مغز از بین میبرد.
ــ از همین رو است که استوخدوس را «جاروی دماغ یا مغز» مینامند، زیرا رطوبت مغز را از بین برده و موجب نشاط افراد میشود، همچنین حافظه را قوت داده و ذهن را روشن میکند.
منبع : دامپزشکی سمنان