تا چه حد به رساندن ویتامین E به بدنتان، بها می دهید؟ بدن شما برای سلامتی خود به ویتامین ها و مواد معدنی نیاز دارید و علاوه بر آن برای حفظ جایگاه تغذیه ای خود به یک مولتی ویتامین روزانه نیز نیاز دارید. ویتامین محلول در چربی دارای خواص آنتی اکسیدانی وضد التهابی می باشد که برای جلوگیری از شرایطی مانند بیماری های قلبی وسرطان لازم است.
در یک پژوهش نشان داده شده که ممکن است شما با اضافه کردن چند تخم مرغ به مواد خوراکی خود، می توانید مصرف و جذب ویتامین E را در خود افزایش دهید. در اینجا ساده ترین راه برای به دست آوردن این ویتامین بدون استفاده از مکمل های دارویی گفته شده است.
در یک پژوهش محققان سه گروه سالم از افراد با رژیم های مختلف دسته بندی نمودند. به گروه اول فقط یک سالاد با سبزیجات خام دادند. گروه دوم همان سالاد را با یک تخم مرغ نیمرو و به گروه سوم همان سالاد با سه عدد تخم مرغ دادند. در این آزمایش محققان دریافتند جذب عظیم ویتامین E 4 تا ۷ برابر در گروه سوم بالاتر از گروه های دیگر بود.
در یک مطالعه ی دیگر توسط همان تیم در همان گروه، یک آزمایش در رابطه با جذب کاروتنوئیدها (مانند آلفا کاروتن، بتا کاروتن، لوتئین و لیکوپن) انجام دادند. بعد از انجام مطالعه دریافتند که جذب کاروتنوئید در گروه سوم که سالاد را به همراه سه عدد تخم مرغ مصرف کرده بودند ۳ تا ۸ برابر افزایش یافته بود.
یکی از پژوهشگران می گوید: چربی سالم موجود در زرده ی تخم مرغ شامل کلسترول و فسفولیپیدها است که به جذب ویتامین E کمک می کند. ویتامین E محلول در چربی، به این معنا است که چربی برای حمل و نقل و جذب آن لازم است. تخم مرغ حاوی مقدار کمی ویتامین E می باشد، بنابراین طبق آزمایشات انجام شده جذب ویتامین E در گروه سوم که سه عدد تخم مرغ دریافت کردند، بیشتر است.
یک خبر خوب برای کسانی که تخم مرغ مصرف نمی کنند این است که کارشناسان معتقدند، مصرف سبزیجات و سایر چربی های سالم نیز می تواند یکی از راه های جذب ویتامین محلول در چربی ها باشد. علاوه بر ویتامین E، تمام ویتامین های A ,D و K، ویتامین های محلول در چربی هستند که در انواع سبزیجاتی که شما با سالاد مصرف می کنید وجود دارند.
یکی از متخصصان تغذیه می گوید: یکی از چربی های سالم را برای جذب ویتامین های محلول در چربی مثل: آجیل ها، دانه های روغنی، آووکادو، پنیر و ماهی های چرب (مانند: ماهی آزاد و ساردین) را به سالاد خود اضافه کنید. علاوه بر تمام این موارد دانه ی آفتاب گردان، بادام، اسفناج، برگ چغندر، خربزه، کدو تنبل، کنسرو، انبه خام، کره و بادام زمینی سرشار از ویتامین E می باشند. خوب است، وظایف ویتامین E در بدن را بهتر بشناسید.
منبع: دکتر سلام