حدود۶۰ میلیون آمریکایی حداقل یک بار در ماه، احساس سوزش سر دل دارند و بیش از ۱۵ میلیون آمریکایی روزانه این علامت را دارند. تحقیقات نشان می دهد به احتمال زیاد مشکل چاقی این احساس را تشدید می کند. سوزش سر دل نشانه ای از ریفلاکس معده به مری می باشد و زمانی رخ می دهد که اسید معده به عقب و به سمت مری حرکت می کند. اسید نقش یک سبد را برای محافظت از معده دارد.

احساس دقیق سوزش سر دل از فردی به فرد دیگر متغیر است اما شایع ترین علامت، سوزش شدید یا ناراحتی در قفسه ی سینه و پشت جناغ می باشد. آنتی اسیدها که اسید معده را خنثی می کنند و داروهایی که تولید اسید معده را کاهش می دهند، امروزه در دسترس همه می باشند.
تغییر در شیوه ی زندگی و استفاده نکردن از مواد مخدر از راه های مؤثر برای کم کردن سوزش سر دل و کم کردن اسید معده می باشند.

جلوگیری از محرک های غذایی:

شکلات، مواد غذایی سرخ شده، قهوه، ، نعناع و یا هر چیزی که با روغن سرخ شود، باعث می شود محتویات معده به مری نفوذ کنند. غذاهای چرب با ماندن در معده سبب ریفلاکس می شوند.

جلوگیری از خوشه های قند:

در یک آزمایش نشان داده شد، بیمارانی که سوزش سر دل داشتند، با اجتناب از خوردن کربوهیدرات ها سطح قند خون خود را ثابت نگه داشتند و در کمتر از دو هفته سوزش سر دل آن ها کاملاً بر طرف شد.
استفاده ی بیش از حد از کربوهیدرات ها سبب ایجاد نفخ و گاز می شود و این به نوبه ی خود باعث افزایش فشار به شکم می شود که محتویات معده به سمت مری بیشتر حرکت کنند.

تغییر دمنوش:

اگر شما به خوردن قهوه عادت دارید و قهوه باعث تحریک معده ی شما می شود، نوع قهوه ی خود را عوض کنید. برای مثال از قهوه ی تیره ی بو داده شده استفاده کنید؛ زیرا حاوی ماده ای است که باعث کاهش تولید اسید در معده می شود.

مقیاسه:

زنان چاق احتمالاً نسبت به کسانی که یک وزن سالم دارند، سه برابر بیشتر سوزش سر دل دارند. چربی اضافی اطراف شکم بر معده فشار آورده و باعث می شود اسید معده بیشتر به سمت مری حرکت کند. وزن اضافی در خالی کردن محتویات معده نیز اختلال ایجاد می کند.

آدامس جویدن:

جویدن آدامس باعث افزایش تولید بزاق می شود که بزاق خنثی کننده ی اسید معده می باشد و در نهایت آدامس جویدن می تواند سوزش سر دل را از بین ببرد.

داشتن آرامش:

استرس سوزش سر دل ایجاد نمی کند؛ اما می تواند آن را افزایش دهد، ورزش استرس را کاهش می دهد و وزن را کم می کند. در یک مطالعه نشان داده شده است که ۳۰ دقیقه ورزش یکبار یا بیشتر در هفته، خطر ابتلا به ریفلاکس را کاهش می دهد.

سر تخت خود را بالا ببرید:

هنگامی که شما دراز کشیده اید و یا بیش ازحد خم شده اید، اسیدی که قرار است در معده ی شما باقی بماند به سمت مری حرکت می کند و باعث سوزش سر دل شما می شود. بنابراین هنگام خواب سر تخت خود را کمی بالا ببرید و یا به سمت چپ بخوابید؛ چون خوابیدن به سمت چپ، باعث هضم غذا و کاهش سرعت حرکت اسید معده می شود.

تعدادی نفس عمیق بکشید:

نفس عمیق کشیدن باعث می شود، اسید دیرتر به مری برسد.

خوردن وعده های غذایی کوچک تر:

زمانی که در یک وعده ی غذایی با حجم زیاد بخورید، معده ی پر شما بر عضله ی مری فشار وارد می کند و باعث افزایش اسید معده می شود و در نتیجه ممکن است باعث ریفلاکس شود. غذای کم حجم به کاهش وزن کمک می کند. سعی کنید آرام غذا بخورید، آرام غذا خوردن باعث می شود شما غذای خود را کامل تر بجوید و بخورید و در نهایت عضلات گوارشی به طور معمول انقباض و استراحت کنند که این باعث می شود شیره ی معده و روده آزادانه جریان داشته باشند و سوزش سر دل در شما ایجاد نشود.

کمک گرفتن از آب:

هنگامی که شما در سینه ی خود احساس سوزش و درد می کنید، جرعه جرعه آب بخورید، آب حتی ممکن است از داروهای مهار کننده ی اسید نیز مؤثرتر باشد. پژوهش ها نشان می دهند خوردن آب، اسید معده را در یک دقیقه خنثی می کند در حالی که آنتی اسیدها ۲ دقیقه تا ۲ ساعت طول می کشد اسید  را خنثی کنند.

یک مکمل استفاده کنید:

ملاتونین، هورمون تولید شده توسط غده ی پینه آل می باشد که خواب و بیداری را تنظیم می کند. ریفلاکس اغلب در شب بدتر می شود؛ چون اسید معده در بین ساعت ۱۰ شب و نیمه شب بیشتر تولید می شود. ملاتونین از برگشت اسید به مری جلوگیری می کند.

منبع: دکتر سلام