بیماری کلیوی

کلیه یکی از دستگاه های مهم در بدن انسان است که عوامل گوناگونی میتوانند در بروز بیماری آن دخیل باشند ولی شاید شما هم ندانید که وجود بیماری در کلیه قادر است ما را به سمت مرگ بکشاند.هنگامیکه بیماری کلیه بدتر شود علائم خطرناک هم بروز میکنند و خوشبختانه میتوانیم قبل از بدتر شدن بیماری کلیه از آن پیشگیری کنیم.

علائم مهم بیماری کلیوی :

** تغییرات دستگاه دفع ادرار

از علایم اولیه بیماری کلیوی، تغییر در میزان و تکرر ادرار است که این تغییرات عبارتند از افزایش یا کاهش میزان دفع ادرار، تیره شدن رنگ ادرار، نیاز مداوم به دفع ادرار، افزایش یا کاهش تکرر ادرار، به ویژه هنگام شب.

تکرر ادرار هنگام شب یکی از شایع ترین و علایم اولیه بیماری مزمن کلیه است و اگرچه بی ضرر به نظر می رسد اما نباید به آن بی توجهی کرد. در حالی که علایم دیگر بیماری اغلب در مرحله بعدی که کلیه 80درصد از عملکرد خود را از دست داده است، بروز می کند.

 

** درد یا سختی هنگام دفع ادرار

گاهی فرد دچار مشکل، درد یا احساس فشار هنگام دفع ادرار می شود که این امر می تواند نشانه عفونت لوله ادراری باشد که علایمی مانند درد یا سوزش هنگام ادرار کردن ایجاد می کند. انتشار عفونت به کلیه ها می تواند باعث تب و کمردرد شود.

 

** وجود خون در ادرار

وجود خون در ادرار یکی از علائم بیماری کلیه است که جای نگرانی دارد و بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.

 

** ادرار کفی

علت کف کردن ادرار، نشت پروتئین از بدن است و علامت دیگر بیماری کلیوی است.

 

** ورم کردن بدن

این مشکل به این دلیل رخ می دهد که کلیه ها وظیفه دفع ضایعات و مایعات اضافه از بدن را دارد بنابراین زمانی که قادر به این کار نیست، مایع اضافه در بدن محبوس می شود این علامت به علت ناتوانی بدن در دفع آب اضافه و نمک است. بنابراین فرد، دچار ورم پا، قوزک، ورم صورت و سفتی دست ها می شود.

 

** خستگی بیش از حد، کم خونی و ضعف کلی

کلیه ها هورمونی به نام «اریتروپویتین» تولید می کند که به گلبول های قرمز در حمل اکسیژن کمک می کند. زمانی که این هورمون ها درست کار نکنند، میزان گلبول قرمز در خون به طور چشم گیری افت می کند. این امر به کم خونی منجر می شود که باعث بروز علایمی مانند ضعف کلی و خستگی مفرط می شود.

 

** کاهش تمرکز و سرگیجه

کاهش تمرکز و سرگیجه نیز از علائم بیماری کلیوی هستند. در واقع کم خونی مربوط به بیماری کلیه، باعث کاهش اکسیژن در مغز و سرگیجه و مشکل در تمرکز می شود.

 

علامت های بیماری کلیه, علائم بیماری کلیوی,درد کمر و پهلوبرخی بیماران کلیوی در ناحیه کمر و پهلو احساس درد می کنند

 

** احساس طعم فلز در دهان

از کار افتادن کلیه میزان اوره (urea) در خون (uraemia) را افزایش می دهد. اوره باعث بوی آمونیاک در بزاق دهان و ادرار می شود. این بوی دهان به نفس های آمونیاکی معروف است و علاوه بر آن، فرد احساس طعم فلزی مانند در دهان می کند.

 

** درد کمر و پهلو

اگرچه درد کمر و پهلو شایع است اما در همه مبتلایان به بیماری کلیه دیده نمی شود. این درد شدید از قسمت تحتانی کمر به کشاله ران پخش می شود.

 

 

** کم آوردن نفس

در صورت شدید بودن بیماری کلیوی، مایع در ریه تراکم پیدا می کند علاوه بر آن، کم خونی که عارضه جانبی شایع بیماری کلیوی است، بدن را از اکسیژن محروم می کند و فرد دچار کمبود نفس می شود.

 

**حالت تهوع و استفراغ

تراکم مواد دفعی در خون در پی بیماری کلیوی، حالت تهوع و استفراغ ایجاد می کند.

 

**از دست دادن اشتها

تراکم سموم و ضایعات در بدن باعث بی اشتهایی می شود که این امر می تواند نشانه ای از بیماری کلیوی باشد.

 

** احساس سرما

بیماری کلیه، کم خونی به وجود می آورد که حتی در محیط گرم باعث می شود فرد احساس سرما کند. عفونت کلیه نیز می تواند تب و لرز ایجاد کند. خستگی مفرط نیز می تواند علت بروز این علایم باشد.

 

** جوش های ریز و خارش

این علایم با ناراحتی هایی مانند حساسیت اشتباه گرفته می شود اما جوش های ریز می تواند نشانه بیماری کلیوی یا از کار افتادن کلیه باشد. از کار افتادن کلیه باعث تراکم مواد دفعی در خون می شود که خارش شدید و جوش های پوستی به وجود می آورد.

منبع : جام نیوز