چشم یکی از کار آمد ترین اعضای بدن و همچنین از جمله حساس ترین اعضاست. این عضو از بدن به علت وجود سلول های مخروطی و استوانه ای توانایی دیدن در محیط های تاریک و کم نور و محیط های پر نور توانایی دیدن را بدست می آورد. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
این روزها تکنولوژی به کمک جراحان آمده است تا ظریفترین جراحیها را بدون خطا انجام دهد.
یکی از بیماریهای رایج در بین افراد را میتوان مشکل انسداد در عروق شبکیه دانست؛ بیماری بسیارخطرناکی که گاه بیمار را تا مرز نابینایی پیش میبرد. متخصصان تنها راه درمان برای این دسته از بیماران را تزریق داروی مخصوص به مویرگهای داخلی چشم میدانند.
دسترسی به مویرگهای داخلی چشم، که از لحاظ مقاومت و ضخامت بسیار ضعیف هستند، از چالشهای بزرگ متخصصان چشم است. دست انسان به طور معمول قدرتی را دارد که با تنها ذرهای لغزش میتواند صدمات جبران ناپذیری به بافت چشم بزند.
متخصصان دانشگاه کی یو لوون بلژیک رباتی را طراحی کردهاند که در انجام عملهای جراحی دشوار به کمک جراحان میآید. انجام تزریق در این عمل، تنها ۱۰ دقیقه به طول میانجامد، اما ذرهای خطا میتواند به از دست رفتن بینایی منجر شود. ربات جراح در این عمل بسیار حساس به کمک متخصصان میآید تا با نزدیک شدن به عروق حساس و وارد کردن سوزن مورد نظر و تزریق دارو، این عمل جراحی را آسان و بدون خطا انجام دهد. پس از طی مراحل اولیه عمل جراحی، ربات جراح با وارد کردن سوزن تزریق با قطر سه صدم میلیمتری (۳ برابر نازکتر از قطر مو) به داخل رگ چشمی، این مرحله بسیار حساس را پشت سر میگذارد. تحقیقات نشان میدهد که بیمارانی که در جریان این نوع عمل جراحی قرار گرفتهاند علائم بالینی بسیار طبیعی داشتهاند.
به گفته متخصصان چشم دانشگاه کی یو لوون، عمل جراحی در این نوع از بیماران تنها مرحله اول در روند درمان است. چک کردن و کنترل اثرات دارو بر روند بهبودی بیمار از دیگر مواردی است که ربات جراح بهخوبی انجام میدهد. زیرا اثرات دارو باید در هر بیمار عملکرد مشخص و ثابتی داشته باشد.
منبع: شفا آنلاین