اول متن باید بدانید که آنابولیک چیست؟آنابولیک، به فرایندی متابولیکی اطلاق می شود، که با بزرگ شدن مولکولی، مانند حجیم شدن جرم عضلانی،معلوم می شود، و به زبان عامیانه و متداول بدنسازی، به مفهوم “عضله سازی” است.
بعبارت دیگر، یک محرک رشد (مثل هورمونها، مواد مغذی، …) باعث افزایش سرعت ساخته شدن پروتئین در سلول می شود. وقوع گسترده و دراز مدت این فرایند در عضلات اسکلتی، رشد عضلانی نامیده می شود.
در این مقاله دکتر خوزه آنتونیو از خواص آنابولیک یک ماده غذایی سخن می گوید که در مورد آن بحث های ضد و نقیض زیاد وجود دارد.
در کنارش از ویتامین هایی می خوانید که بسیار آنابولیک هستند اما چندان جدی گرفته نشده اند و شاید چون صرقا نام ویتامین را یدک می کشند خیلی جلب توجه نمی کنند در حالی که خواص آنها بسیار چشمگیر و مفید است.
آیا شیر مضر است؟
اگر شیر برای شما غذای بدی است چرا اطلاعات موجود در باره این ماده غذایی بر عکس این ماجرا است؟ من دوست نزدیکی دارم که پزشک است و می گوید اگر انسان از دوشیدن گاوها مقصودی داشته پس حتما نوشیدن شیر هم منظوری داشته.
سوال این است که آیا شیر کمکتان می کند یا لطمه می زند؟ بر اساس تحقیقات دکتر کوین مک گاردی : شیر رای هر کسی فایده ای دارد ( کلسترول خون بالاتر و افزایش احتمال بیماری های قلبی و سکته)
سوال این است که با این اوصاف آیا مشتاقان به تمرین آیا باید از مصرف شیر اجتناب کنند در حالی که منبع خوبی از پروتئین است؟ بیایید نگاهی به اطلاعات موجود داشته باشیم.
به عنوان مثال می دانید که تخریب عضلانی حاصل از تمرین منجر به کاهش بازدهی عضله و DOMS (درد تاخیری عضله) می شود
آیا شیرمی تواند در این رابطه کمکی بکند؟ دانشمندان یک بررسی در این زمینه انجام داده اند در آن بررسی آنها ۵۰۰ میلی لیتر شیر یا ۱۰۰۰ میلی لیتر شیر یا یک نوشیدنی جایگزین را در ۳ گروه تجویز کردند که بلافاصله بعد از تمرین آن را می نوشیدند.
آنها متوجه شدند که نوشیدن ۵۰۰ میلی لیتر شیر میزان کاهش بازدهی ایزوکنتیک عضله را محدود می کند و باعث افزایش کراتین کیناز (CK)می شود.
بنابر این نیازی به مصرف ۱۰۰۰ میلی لیتر شیر وجود ندارد چرا که مقدار بسیار زیادی است. در مورد شیر کاکائو چه می شود گفت: بی شک از طعم بهتری برخوردار است. آن مقدار قند اضافی موجود در آن باید به ریکاوری کمک کند آیا اینطور نیست؟
در یک تحقیق دیگر مردان دونده در ۲ دسته مجزا گروه بندی شدند و به مدت یک هفته تحت بررسی بودند. آنها یا شیرکاکائو خوردند یا کربو هیدرات ایزوکالریک غیرنیتروژنی نوشدنی را بعد از ۴۵ دقیقه دویدن با دقیقه دویدن با ۶۵ درصد از اوج اکسیژن دریافتی مصرف کردند.
نتیجه: مصرف شیر کاکائو بعد از تمرین باعث میزان بیشتری از سنتز پروتئین عضلات نسبت به گروه مخالف شد که صرفا نوشیدنی قندی مصرف کرده بودند.
همچنین میزان تقویت در گروه شیر کاکائو کمتر و مهم ترین موضوع استقامت عضلات در این ورزشکاران در بیشترین میزان بود.
محققان به این نتیجه رسیدند که مصرف شیر بعد از تمرین مفیدتر از نوشیدنی کربوهیدراتی است.
منبع-http://edcoan.ir