تغذیه نقش بسیار مهمی را در زندگی انسان ایفا می کند. انسان با استفاده از تغذیه مناسب می تواند سلامت خود را تضمین شده بداند همچنین استفاده از تغذیه مناسب می تواند سبب بهبود بیماری ها نیز بشود. از جمله بیماری هایی که تغذیه و مصرف مواد خوراکی مناسب می تواند بهترین درمان برای آن باشد، کوفتگی و گرفتگی عضلات است. با دکتر سلام همراه باشید.
شاید کمتر کسی باشد که تا به حال دچار گرفتگی عضلانی نشده باشد. برای درمان گرفتگیهای عضلانی باید اول علت آن را تشخیص داد. تغذیه در بهبود این گرفتگیها نقش موثری دارد.
دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
انقباض ممتد عضلانی یا گرفتگی عضلانی، میتواند ناشی از کاهش قند خون، از دست رفتن سدیم یا کلسیم، بیآبی یا مسمومیت غذایی باشد.
انقباض عضلات شکمی با سندرم پیش از قاعدگی و جریان ضعیف خون مرتبط هستند.
علائم گرفتگی عضلانی
گرفتگی عضلانی باعث ایجاد درد میشود.
گرفتگی عضلانی پیش از قاعدگی غالباً با درد در ناحیه زیر شکم همراه است.
درمانهای رایج گرفتگی عضلانی
اولین قدم تشخیص و درمان علت زمینهای گرفتگی عضلانی است.
ممکن است برای کاهش درد، مسکن تجویز میشود.
مواد غذایی مفید برای رفع گرفتگی عضلانی
کلسیم و گرفتگی عضلانی
منابع لبنی کم چرب، توفو، ساردین، دانه کنجد و مغز دانهها حاوی کلسیم هستند.
در صورتی که گرفتگی عضلانی ناشی از کمبود کلسیم باشد، استفاده از این منابع غذایی میتواند بسیار مفید باشد.
منیزیم و گرفتگی عضلانی
سبزیجات سبزرنگ، نانها، ماکارونی و سیبزمینی و منابع خوب منیزیم هستند که برای عملکرد تارهای عضلانی لازماند.
کمبود منیزیم باعث گرفتگی عضلانی میشود.
پتاسیم و گرفتگی عضلانی
موز، زردآلو، انجیر، انگور، سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی و برای برطرف کردن گرفتگی عضلانی ناشی از کمبود پتاسیم مفید هستند.
امگا 3 و گرفتگی عضلانی
ماهی خال مخالی، آزاد و ساردین دارای اسیدهای چرب امگا-3 هستندکه به بهبود گرفتگی عضلانی ناشی از افت جریان خون کمک میکنند.
فلاوونوئید و گرفتگی عضلانی
توتها نیز دارای فلاونوئیدهایی هستند که به بهبود گرفتگی عضلانی ناشی از جریان ضعیف خون کمک میکنند.
غلات و گرفتگی عضلانی
حبوبات، جودوسر، پاستا و نان چاودار از منابع کربوهیدرات هستند که برای درمان گرفتگی عضلانی ناشی از کاهش جریان خون مفید هستند.
مواد غذایی که بایدهنگام گرفتگی عضلانی پرهیز شوند
غذاهای شیرین مانند کیکها و شیرینیها بهتر است در مواردی که گرفتگی عضلانی ناشی از افت جریان خون است، مصرف نشوند.
اسفناج و شلغم باید در مواردی که گرفتگی عضلانی ناشی از عدم تعادل کلسیم است، محدود شوند.
اگزالات موجود در ریواس همچون فیتات موجود در نانهای سبوسدار مانع از جذب کلسیم میگردد.
زنان باردار باید مصرف این مواد غذایی را محدود نمایند.
منبع: زندگی آنلاین