سالم ترین نوع برنج ،برنج قهوه ای به شمار می رود این برنج در برابر برنج سفید بسیار پرخاصیت تر و مفیدتر است واز مزایای زیادی برای سلامتی مان برخوردار است افرادی که در رژیم غذایی به سر میبرند و افرادی که یبوست دارند به راحتی می توانند از این رژیم پیروی کنند .
انتظار نداشته باشید که برنج قهوهای از نظر طعم کاملا شبیه به برنج سفید باشد، اما میزان مواد مغذی در برنج قهوهای واقعا بیشتر است. برنج قهوهای در گروه غلات سبوسدار قرار میگیرد که مصرف آنها همواره مورد تاکید پزشکان و دانشمندان بوده است. همه برنجها در گروه گیاهانی قرار میگیرند که دانههای خوراکی تولید میکنند. دانه دستنخورده برنج دارای یک لایه سبوس بیرونی و یک لایه جوانه درونی است. به این دانه کامل و سبوسدار برنج، برنج قهوهای میگویند. اگر برنج قهوهای وارد مراحل تصفیه شود، سبوس و جوانه آن از بین میرود و درنتیجه برنج سفید به دست میآید. برنج قهوهای واقعا انتخاب غذایی سالمتری است، زیرا مقدار زیادی از ویتامینها، املاح، پروتئین و فیبر برنج در همین سبوس و جوانه آن قرار دارند. بالا بودن میزان فیبر در برنج قهوهای، احتمال مبتلا شدن افراد به یبوست را کاهش میدهد و درنتیجه به حفظ سلامت رودهها و دستگاه گوارش کمک میکند. یکی از ویژگیهای مهم فیبر این است که بدون اینکه تجزیه یا جذب شود، از دستگاه گوارش عبور میکند. بنابراین، حجم مدفوع را افزایش میدهد و به آن کمک میکند تا سریعتر از رودهها عبور کند. بهطور کلی، رژیم غذایی سرشار از فیبر میتواند برای کاهش خطر ابتلا به دیورتیکولیت مفید باشد. به همین دلیل هم مصرف برنج قهوهای به دلیل داشتن فیبر بالا به افرادی که رژیم لاغری دارند، توصیه میشود.
سلامتیسم