سازمان هواشناسی در اطلاعیه ای نسبت به احتمال وقوع بارش های گسترده و برف و یخبندان طی روزهای آینده هشدار داد به همین دلیل سازمان امداد و نجات هلال احمر برای پوشش و امداد رسانی حوادث ناشی از وقوع سیل،برف و کولاک در حالت آماده باش کامل قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در پی هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در ۱۵  استان کشور در هفته جاری، دبیرکل و رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر با مدیران عامل هلال احمر ۱۵  استان ارتباط ویدئو کنفرانس برقرار کرده و ضمن احصاء نیازها و مشکلات استان ها، بر آمادگی کامل هلال احمر برای پوشش عملیات حوادث احتمالی تاکید کردند.

ارتباط ویدئو کنفرانس دبیرکل، رئیس سازمان امداد و نجات و مشاوران دبیرکل در امور استان ها با مدیران عامل جمعیت هلال احمر در ۱۵ استان که براساس پیش بینی های هواشناسی در هفته جاری احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در آن استان ها وجود دارد، برقرار و مشکلات و نیازهای هر استان برای آمادگی جهت مقابله با حوادث احتمالی احصا شد.

مصطفی محمدیون دبیرکل جمعیت هلال احمر در این جلسه بعد از گفتگو با مدیران عامل و مسئولان EOC (مرکز کنترل و هماهنگی عملیات جمعیت هلال احمر) هر استان با بیان اینکه یکی از نگرانی های مدیران عامل استان های هلال احمر، پتو، البسه و اقلام امدادی است گفت: توزیع این اقلام از طریق معاونت لجستیک سازمان امداد و نجات در حال انجام است.

وی با اشاره به تامین اقلام غذایی مورد نیاز استان ها و خرید و توزیع اقلام تا ابتدای هفته آینده تاکید کرد: اعتبار خرید اقلام غذایی مورد نیاز تامین شده و با توجه به شرایط، این اقلام باید در اختیار استان ها قرار گیرد.

محمدیون همچنین با تاکید بر ضرورت بررسی و احصاء تجهیزات امدادی مورد نیاز در استان ها گفت: تامین و نوسازی ناوگان خودرویی جمعیت با برگزاری مناقصه در حال انجام است.

برای تقویت انگیزه امدادگران هیچ محدودیتی نداریم

دبیرکل جمعیت هلال احمر با تاکید بر ضرورت آمادگی جمعیت برای مواجهه با حوادث بخصوص در حوزه امداد و نجات، افزود: برای تقویت انگیزه در امدادگران هیچ محدودیتی نداریم چراکه هدف ما ارائه خدمات با کیفیت و جلب رضایت مردم است و با برنامه ریزی های انجام شده به محض اعلام استانها، در کنار آنها خواهیم بود.

تاکید بر ضرورت تشکیل کارگروه امداد و نجات در استان ها

مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر نیز در این جلسه با اشاره به هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در ۱۵ استان کشور، بر ضرورت تشکیل کارگروه امداد و نجات، استفاده از ظرفیت سایر دستگاهها و اعلام آماده باش به استان و شهرستان های معین، تاکید کرد.

وی با تاکید بر لزوم آماده به کار بودن تجهیزات لازم و پمپ های لجن کش، کف کش و موتورهای آبکش جهت تخلیه اماکن آبگرفته گفت: در این جلسه، آمادگی کامل استان های جمعیت هلال احمر برای مواجهه با سیل و آبگرفتگی احتمالی در هفته جاری مورد بررسی قرار گرفت و مشکلات و کمبودهای آنها احصا شد تا با رفع آنها برای مواجهه با حادثه سیل و آبگرفتگی در این ۱۵ استان از آمادگی لازم برخوردار باشیم.

سلیمی همچنین با اشاره به دیگر موضوعات مطرح شده در جلسه گفت: آماده به کار بودن تجهیزات لجستیک برای حمایت از عملیات سیل و آبگرفتگی، آمادگی واحدهای دریایی و هوایی، آمادگی سازمان های پاسخگو از مباحث مورد تاکید در این جلسه بود.

وی همچنین با بیان اینکه اقلام استان های معین که به دیگر استان های حادثه دیده ارسال شده، این هفته تامین می شود، از آمادگی برای فرماندهی عملیات میدانی در حوادث احتمالی هفته جاری خبر داد.

منبع/مهر