متاسفانه افراد بسیاری هستند که روزانه مقدار زیادی از مواد غذایی را هدر می دهند و دور می ریزند.در تمام فرهنگ ها و جوامع تلف کردن و دور ریختن مواد غذایی موضوعی ناپسند است.فرقی نمی کند غذایی که دور می ریزید غذای فاسد شده باشد و یا باقیمانده ی یک غذای خورده شده.موضوعی که مهم است این است که باید جلوی دور ریختن مواد غذایی را بگیریم.در این مطلب قصد داریم شما را با نکاتی آشنا نماییم که با به کار گرفتن آن ها می توانید از تلف شدن مواد غذایی جلوگیری کنید.
– بیش از مصرفتان در مدت معین، خرید نکنید. مواد غذایی را در حدی بخرید که میتوانید قبل از فاسد شدن مصرفشان کنید.
– اطلاعات کافی درباره بهترین شیوه و زمان نگهداری هر میوه و سبزی را در درون یخچال یا بیرون از آن را به دست آورید.
– اگر مقدار زیادی سبزی یا میوه فصل خریدهاید، با روشهای مانند منجمد کردن، کنسرو کردن یا سایر شیوهها آنها را برای نگهداری درازمدت آماده کنید.
– میتوانید از میوههای رسیده در آشپزی استفاده کنید. میتوانید میوههای رسیدهای مانند موز قهوهای شده را در تهیه نان و شیرینی استفاده کنید یا به جای دور انداختن، آن را به صورت پوره در تهیه دسر استفاده کنید.
– برای جلوگیری از کپک زدن میوههای توت مانند توتفرنگی را درست پیش از خوردن آنها بشویید.
– موز، سیب و گوجهفرنگی را از سایر مواد غذایی دور نگهدارید. سایر مواد غذایی ممکن است باعث شوند این میوهها سریعتر از حد معمول فاسد شوند.
– از پوست میوهها بیشتر استفاده کنید. میتوانید از پوست میوههایی مانند پرتقال به خصوص در فصل تابستان برای دور کردن پشه و مورچه در خانه استفاده کنید. برای این کار پوست پرتقال را باید کاملاً له کنید و آن را در گوشه و کنار خانه بگذارید. البته مراقب باشید که پوست پرتقال کپکزده و آلوده نباشد.
– نانهای خشک را دور نریزید. میتوان این نانها را با سبزیهای معطر و ادویهها طعم دار کنید و پس از خرد کردنشان آنها را روی سالاد یا سوپ بریزید.
– برنجهای پخته باقیمانده را بو دهید. میتوانید به جای دور ریختن برنجهای اضافی، آنها را با خشککن برقی رطوبتگیری کنید و سپس آنها را بو دهید و با سایر غلات بوداده مخلوط کنید و به عنوان تنقلات آن را بخورید. در این شرایط اگر ۲۴ ساعت هم این برنج خارج از یخچال باقی بماند، خراب نمیشود و قابلاستفاده است.
– سبزیهای پژمرده شده و میوههای فاسد شده را خرد و باهم مخلوط کنید و به عنوان کود در باغچهتان استفاده کنید.
– پس از خرید مواد غذایی بر حسب نوع ماده غذایی برای شستن، خشک کردن، بریدن، تکهتکه کردن یا قاچ کردن آنها وقت بگذارید و اقلام غذایی تازه را در محفظههای ذخیره تمیز و خالی یخچال بگذارید تا بعد از آنها تهیه وعدهها یا پختن غذاهای ساده استفاده کنید.