موبایل، کامپیوتر و سایر تکنولوژیهای امروزی ارتباطی، هرچند که ظاهرا کار اشخاص امروزی راسهل کرده، ولی این تکنولوژیها سری و تدریجی صدمات واقعی به بدن وارد میکنند که عواقب جبرانناپذیری برای وی به همراه دارد
حدود یک نفر از هر 4بزرگسال انگلیسی دچار مشکلات خواب است و از هر 10نفر یکی دارای بیماری بیخوابی است که از طریق خستگی و اختلالات روحی بر زندگی روزمره انسان تأثیر میگذارد. شاید به همین دلیل هم است که محققان در انگلستان چنین پژوهشهای کاربردی را انجام دادهاند. محققان همچنین میگویند افراد با توجه به تاثیر مخرب تلفن همراه بر مغز، باید تا حد امکان این وسیله را از خود دور کنند.
آسیب به چشم و خطر نابینایی
اندی هپوورت، متخصص تعیین نمره عینک میگوید: نور آبی بنفش بهطور بالقوه برای بخش عقب چشم خطرناک و سمی است. بنابراین در طول یک دوره طولانی بهطور بالقوه میتواند به چشم آسیب بزند.به گفته وی، وقتی به صفحه تلفن هوشمند نگاه میکنید، نوری که میتابد آبی بنفش است. وی افزود: آزمایشها نشان داده است قرار گرفتن در معرض این نوع نور اگر زیاد باشد خطر تحلیل نابینایی را بالا میبرد.
کاهش طول عمر
اما در ایران کارشناسان و متخصصان چه میگویند؟ گرچه بنا به اظهارنظر کارشناسان پژوهشهای جدی در این زمینه انجام نشده است اما این امر دغدغه جدی مهندس علی گورانی، مسئول برنامه بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی هم هست، او که سالها در این زمینه کار کرده معتقد است که قطعا هر منبعی که تولید انرژی میکند اگر درست و بهینه استفاده نشود و برای استفاده درست از آن، مدیریت نشود، به بدن آسیبهای جدی وارد میکند.
به گفته این کارشناس مسئول، حال که تکنولوژیهای ارتباطی با زندگی مردم بهشدت عجین شدهاند، باید مردم بتوانند با کمترین آسیب از آنها استفاده کنند که این امر نیاز به آموزشهای جدی به مردم و پس از آن کاربردیشدن و بهکارگیری مداوم این آموزشها توسط مردم دارد.
مهندس گورانی خاطرنشان کرد که ارتباطات الکترونیکی هر یک به نوعی به استفادهکنندگان آسیبهایی را وارد میکنند اما از این میان وسایلی که انرژی را تجمیع میکنند خطرناکتر از وسایلی هستند که انرژی را متفرق میکنند که ازجمله آنها تلفن همراه است.به گفته او، تلفن همراه چون انرژیهای پراکنده را از فضا میگیرد و به قسمتهای حساس بدن مثل مغز و گوش تمرکز میدهد درست استفاده نکردن از آن سبب از بین رفتن تمرکز و تعادل میشود و آسیب رسان است.
آسیب به مغز
به گفته مهندس گورانی در مورد پرتوها در تمام دنیا اصلی به نام آلارا وجود دارد این اصل میگوید تا جایی که ممکن است تلاش کنید و بخواهید که آسیب پرتوها به بدنتان کم شود، پس احتیاط کنید. در این اصل زمان، فاصله و احتیاط 3شرط لازم است که باید در برخورد با امواج به آن توجه کرد.
به گفته این مقام مسئول، اگر بخواهیم در زمینه تلفن همراه این اصل را کاربردی کنیم باید زمان استفاده از تلفن همراه را به حداقل رساند و تا جایی که امکان دارد گوشی تلفن همراه را از خود دور کنید و جز در مواقع ضروری از آن استفاده نکنید.
در این زمینه دکتر بابک قراییمقدم، متخصص جراحی مغز و اعصاب، یکی از نگرانیهای جدی متخصصان مغز و اعصاب را درست استفاده نکردن از تلفنهای همراه، استفاده بیش از حد از بازیهای رایانهای ذکر کرد و گفت: امواج یون ساز میتواند سبب احتمال بروز سرطان و تومورهای مغزی در انسان شود بنابراین هر وسیلهای که امواج یون زا تولید کند برای انسان آسیب رسان است.
البته این مورد درباره تلفن همراه صدق نمیکند چون امواج تلفن همراه یون زا نیست و تا تحقیقی انجام نشود نمیتواند با قطعیت سخن گفت اما در عین حال باید به ضرورت از تلفن همراه استفاده شود. علاوه براین، تحقیقات نشان داده است که استفاده بیش از حد از تبلت و بازیهای رایانهای سبب افزایش حمله در افرادی که دچار تشنج و صرع هستند میشود.آیا در زمینه آسیبهای جدی تکنولوژیهای ارتباطی به بدن، در ایران هم پژوهشهای کاربردی صورت خواهد گرفت و آیا مردم آموزشهای جدی در این زمینه خواهند دید و پس از آن در زندگی بهکار خواهند بست؟/
بسیار عالى ،متاسفانه درمورد مضرات استفاده بیش از حد مجاز از وسایل دیجیتال زیاد صحبت نمیشود جاى تشکر وقدر دانى دارد از گرداننده گان این سایت که نقش روشنگرى دارند،البته جا دارد که از راهکارهاى جلو گیرى از تاثیرات جبران ناپذیر چشمى مثل استفاده ازعسیهاى آنتى بلو که داراى یو وى ۴٢٠ نانومتر میباشد وبه راحتى در دسترس همگان نیز هست اطلاع رسانى به عمل آورید،جهت توضیحات بیشتر با عینکسازیهاى معتبر هماهنگ شود.ممنون