یکی از وظایف وزارت بهداشت فرهنگ سازی و آموزش در خصوص پدیده مهم آلودگی هواست که در اکثر کلان شهرهای کشور این پدیده و شاخص کیفیت هوای نامطلوب در بسیاری از روزهای سال استمرار دارد به همین خاطر نسخه جدید نرم افزار محاسبه بار بیماری های منتسب به آلودگی هوا طراحی شده است و در مرحله آموزش قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر خسرو صادق نیت با بیان اینکه نسخه قدیمی این نرم افزار دیگر استفاده نخواهد شد گفت: محاسبه بار بیماریهای منتسب به آلودگی هوا در راستای ارزیابی اثرات بهداشتی آلودگی هوا برای دستیابی به جامعه سالم یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت است که این مهم از این پس با استفاده از نرم افزار AirQ+ صورت می گیرد.
وی ادامه داد: این نرم افزار می تواند نقش مهمی در جهت ارزیابی بیماریهای منتسب به آلودگی هوا همچون بیماریهای تنفسی، بیماریهای قلبی و عروقی و… در سطح کشور و همچنین حساس سازی سازمانهای مسئول کنترل و کاهش آلودگی هوا داشته باشد.
وی افزود: نرم افزار جدید می تواند تعداد بیماری های منتسب به آلودگی هوا، تعداد سال های عمر از دست رفته در اثر بیماری و تعداد مرگ و میر منتسب به آلودگی هوا را محاسبه کرده و در اختیار کاربر قرار دهد.
صادق نیت خاطر نشان کرد: ارزیابی اولیه وضعیت آلودگی هوا و آموزش های در این خصوص توسط پروفسور کریزانوفسکی نماینده سازمان جهانی بهداشت انجام شد.
وی گفت: در این راستا دوره آموزشی در قالب کارگاه دو روزه برگزار شد و نرم افزار AirQ+ با حضور جمعی از اساتید دانشگاه و کارشناسان بهداشت هوا معاونت بهداشتی دانشگاههای درگیر با پدیده ریزگردها مانند تهران، شهید بهشتی، ایران، البرز، قم، اراک، اصفهان، اهواز، زاهدان، بوشهر، کردستان، ایلام، لرستان، شیراز، تبریز، ارومیه به صورت تئوری و عملی آموزش داده شد.
پروفسور «کریزانوفسکی» کارشناس خبره سازمان جهانی بهداشت، طی چند روز گذشته از ایستگاه های کیفیت هوای تهران و کرمانشاه، آزمایشگاه مرجع کیفیت هوا دانشگاه صنعتی شریف و همچنین سازمان هواشناسی کشور بازدید کرد.
در این دوره آموزشی، دکتر «ثمین صدیق» نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران نیز در خصوص اهمیت ارائه شواهد مبتنی بر سلامت و اهمیت صحت سنجش آلاینده های هوا سخنانی ارائه داد.
همچنین، «گری لوئیس» نماینده سازمان ملل در ایران، در خصوص مشکلات آلودگی هوا در ایران و مشکلات به وجود آمده در مناطق جنوب و جنوب غرب کشور به دلیل وجود طوفان های گرد و غبار و اهمیت استفاده از امکانات و همکاری های ملی و بین المللی در خصوص رفع این مشکل مطالبی ارائه داد.
منبع/مهر