شبکه های مجازی و اینترنت از مهمترین ابزار برای انتقال اطلاعات و ارتباطات شناخته می شود که میزان نفوذ پذیری بالایی در سطح مردم جهان دارد یکی از فناوری های جدید تحت وب فناوری اینترنت اشیاء با پوشش سراسری شبکه ملی اطلاعات است که ایران با تفاهم با فرانسه همکاری خود را برای شروع این پروژه اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، با امضای قرارداد همکاری میان دو شرکت فناوری ایرانی و فرانسوی، طرح تجاری ارائه خدمات اینترنت اشیاء در کشور آغاز شد.
این همکاری که میان یکی از اپراتورهای ارتباطات ثابت (FCP ) و یک شرکت فرانسوی صورت گرفته است، برای اولین بار، ایران را بر لبه تکنولوژی جدیدترین دستاوردها در حوزه فناوری اطلاعات قرار میدهد.
همزمان با گسترش شبکه اینترنت اشیاء (IoT) در جهان، عملاً شهروندان ایرانی نیز این فرصت را بدست میآورند که همچون سایر کشورهای پیشرفته از خدمات نوین این شبکه استفاده کنند.
هدف از این همکاری، ایجاد زیرساخت ارتباطی LPWAN برای ارتباط اشیاء با یکدیگر در سطح ملی بر بستر شبکه ملی اطلاعات اعلام شده تا از این طریق با در اختیار قرار دادن اولین شبکه اینترنت اشیاء (IoT) به کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی امکان ارائه خدمات بر این بستر، فراهم شود.
اینترنت اشیاء، امکان اتصال تمامی دستگاهها که از طریق سنسورها هوشمند شده و با محیط پیرامون خود در تعاملند را بر بستر اینترنت و اینترانت برای کاربران فراهم میآورد.
از جمله ویژگیهای فناوری LPWAN، توان مصرفی پایین برای اشیاء است که سبب افزایش طول عمر باتری آنها میشود. طول عمر باتری تا ۱۰ سال، نرخ انتقال پایین، گستردگی پوشش و استفاده از باند فرکانسی آزاد از ویژگیهای فناوری LPWAN است که استفاده از آن را در برخی از کاربردها از جمله اندازهگیری هوشمند و مدیریت ناوگانهای حمل و نقل، خواندن میزان کارکرد کنتور آب، برق و گاز از راه دور و صدها مورد دیگر ممکن میکند.
شرکت فرانسوی که قرار است در ایران فعالیت کند، اکنون در ۳۰ کشور جهان در زمینه اینترنت اشیاء (IoT) با ایجاد شبکهای مبتنی بر فناوری LPWAN فعال است و در نظر دارد شبکه بینالمللی فوق را تا سال ۲۰۱۸ در بیش از ۶۰ کشور جهان توسعه دهد.
منبع/مهر