برخی راهنمایی های مفید برای مبتلایان به دیابت در این بخش آورده ایم که مطالعه آن ها خالی از لطف نیست این بیماران بیشتر باید به سلامتی خود اهمیت بدهند تا از پیشرفت این عارضه در بدنشان پیشگیری کنند افراد مسن و سالمندان بیشتر از دیگران در معرض عوارض جانبی دیابت قرار دارند .
◊ کنترل عوارض ناشی از دیابت در سالمندان مشکل تر از سایر گروههای سنی است. از این رو باید مراقبت خاص از سالمندان به عمل آید تا از بروز این عوارض جلوگیری شود:
- با توجه به اینکه سکتههای قلبی در مبتلایان به دیابت ممکن است با درد زیادی همراه نباشد و حتی گاهی بدون درد باشد، لازم است سالمند دیابتی در صورتی که عوامل زمینه ساز بروز سکته قلبی نظیر چربی خون بالا را نیز داشته باشد، مرتب تحت نظر متخصص قلب و عروق باشد و از انجام فعالیتهای بدنی سنگین و ورزش های طولانی مدت بپرهیزد.
- تمیز نگهداشتن تمام قسمت های بدن بسیار مهم است زیرا میکروب میتواند از راه ترکهای کوچک پوست به داخل بدن راه یافته و عفونت جدی ایجاد کند.
- یبوست می تواند یکی از نشانههای افزایش قند خون باشد زیرا افزایش ادرار ناشی از بالا رفتن قند خون، موجب کم آبی بدن و جذب اضافی مایعات از رودهها و لذا سفت شدن مدفوع می شود. با نوشیدن مایعات فراوان و کنترل قند خون می توان مشکل یبوست را حل کرد.
- اندازهگیری مرتب قند خون و ثبت آن ضروری است. آزمایش قند خون ناشتا بهترین راهنما برای دانستن وضعیت قند خون است.
- در صورت بروز هرگونه تغییر در بینایی تاری دید باید بلافاصله به چشم پزشک مراجعه کرد.
- زخم پا یکی از دلایل شایع بستری شدن سالمندان دیابتی در بیمارستان است. بنابراین پاها بایستی هر روز بررسی شوند و هرگونه تغییر در آنها مورد توجه قرار گیرد.
منبع :دفترآموزش بهداشت ارتقاءسلامت