آیا کنترلی روی وعده های غذایی خود دارید؟ کسانی که قلب سالمی دارند می خواهند نه تنها از غذاهایی که می خورند بلکه از زمان آنها هم آگاهی داشته باشند. با توجه به یک بیانیه جدید علمی، زمان بندی نامناسب، خطر بیماری قلبی را افزایش می دهد و توضیح می دهد که چگونه غذا خوردن در زمان های مختلف شب و روز بدن را تحت تاثیر قرار می دهند.
برای مثال واکنش بدن بعد از خوردن مواد قندی در شب سخت تر است تا روز. در این بیانیه خبری از قوانین خاصی مثل اینکه هرگز بعد از ساعت هشت شب غذا نخورید و یا همه باید صبحانه بخورند نیست.
این ایده خوبی است که سهم بیشتری از کالری را در روز نصیب خود کنید. مدت زمان روزه داری طولانی در شب خیلی بهتر از یک وزن سریع در طول روز است.طبق شواهد به اندازه کافی به خوردن صبحانه توصیه شده است. این افراد کاهش وزن بیشتری دارند و دارای فشارخون و کلسترول بهتری هستند و کمتر در معرض خطرات ناشی از بیماری های قلبی و دیابت نوع 2 قرار می گیرند.
طبق مطالعات انجام شده نتیجه گرفتند که به طور کلی کسانی که صبحانه می خورند سالم تر از کسانی هستند که صبحانه نمی خورند. طبق آزمایشی که از تعدادی داوطلب گرفته شده است اثرات خوردن صبحانه به این شکل بود: طبق تحقیقات اضافه کردن صبحانه به عنوان وعده غذایی برای کمک به کاهش وزن بسیار مناسب است.
اگر صبحانه را به از وعده غذایی خود حذف کنید باعث اضافه وزن شما می شود. همچنین پیشنهاد کردند که صبحانه می تواند به تنظیم قند خون و سطح انسولین کمک کند. خوردن صبحانه در هر روز بسیار مهم است به همان اندازه مهم که وقتی در تمام طول شب آب ننوشیده ایم پس از آن شب طولانی آبرسانی به بدن را انجام می دهیم و به میزان نیاز بدن آب می نوشیم.
صبحانه مهم است زیرا تمام مواد مغذی را که شما در دو وعده غذایی در روز می توانید به دست آورید در یک وعده صبحانه به شما می دهد.
بهتر است مردم سه وعده غذا بخورند یا وعده های غذایی بیشتر؟
پاسخ این سوال هنوز مشخص نیست. طبق مطالعات مردم در دنیای واقعی کسانی که در طول روز غذا می خورند خطر ابتلا به چاقی در آنها کاهش می یابد و کلسترول آنها بهتر است. از طرف دیگر در طی آزمایشی اثرات ناشی از تغییر تعداد وعده های غذایی بر روی وزن افراد تاثیر نمی گذارد و هنگامی که کالری روزانه ثابت بماند تاثیر چندانی بر وزن آن ها ندارد.
سطح کلسترول خوب و عوامل دیگری سلامت قلب را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. البته هیچ اندازه ی مشخص شده ای برای غذا خوردن وجود ندارد. برخی از افراد در تمام طول روز به انتخاب مواد غذایی سالم می پردازند و آنها را تا نیمه شب نگه می دارند سپس آنها را می خورند . ایده ی خوبی است که شما بر روی رژیم غذایی خود کنترل داشته باشید.
اما اگر این باعث شود که شما دیرتر شروع به غذا خوردن کنید، احتمالاً ایده خوبی نیست. غذا خوردن مکرر ممکن است در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و یا پیش دیابت دیده شود. اگر این افراد به طور مکرر غذا بخورند سطح انسولین خون آنها ممکن است هرگز شانس رها شدن از این دردسر را پیدا نکند. به طور کلی آگاهی ذهن بسیار مهم است و باید دائم از خود بپرسید که چرا شما در حال غذا خوردن هستید؟
آیا به این دلیل است ک تحت فشار هستید یا غمگین و خسته اید؟ و یا از خودتان سوال کنید که آیا من در حال حاضر واقعاً گرسنه هستم؟ اگر پاسختان منطقی نبود از غذا خوردن دست بکشید.
منبع: دکتر سلام