شاید بتوان گفت که فضانوردان یکی از سخت ترین مشاغل را در دنیا تجربه می کنند. افرادی که این شغل را برای آینده خود انتخاب می کنند می بایست از بسیاری از تعلقات خود دست بکشند اما این تمام ماجرا نیست! انتخاب این شغل عوارض زیادی را هم برای این افراد به دنبال دارد که از جمله می توان به تغییر شکل مغز اشاره کرد. با دکتر سلام همراه باشید.
بر اساس تحقیقات جدید، مغز فضانوردان در طول حضور در فضا تغییر شکل میدهد. اسکن مغز فضانوردان قبل و بعد از اعزام به فضا آشکار کرد مغز آنها در طول ماموریتهای فضایی فشرده و منبسط میشود. این مطالعه شامل ۱۲ فضانورد بود که دو هفته را در فضا گذرانده بودند و ۱۴ نفر دیگر که ۶ ماه در ایستگاه بینالمللی فضایی حضور داشتند.
MRI از مغز این فضانوردان نشان داد که همه آنها با افزایش و کاهش ماده خاکستری بخشهای مختلف مغزشان روبرو بودند. هرچقدر طول مدت بودن در فضا طولانیتر بود، تغییرات در مغز بیشتر بود.
محققان دانشگاه میشیگان دریافتند مناطق وسیعی از حجم ماده خاکستری کاهش مییابد که میتواند با توزیع مجدد مایع نخاعی در فضا مرتبط باشد. از آنجاییکه نیروی جاذبه در فضا وجود ندارد تا مایعات در بدن به سمت پایین کشیده شوند، بنابراین به اصطلاح صورتی پف آلود در فضا ایجاد میشود. این حالت منجر به تغییر موقعیت مغز یا فشردگی آن میشود.
منبع: شفا آنلاین