می خواهیم با عوامل تاثیرگذار بر عدم تعادل در بدن آشنا شویم چه توصیه هایی به مبتلایان به این عارضه کمک میکند راهکارها و توصیه های پزشکی مهم در این زمینه را میشناسید ؟برخی بیماری ها از جمله دیابت ،فشار خون پایین،مشکلات گوش داخلی،میگرن،درد پا واختلالات عصبی تاثیر زیادی بر ایجاد عدم تعادل در بدن میگذارند .

درست است که با افزایش سن و به مرور زمان تعادل بدن دستخوش تغییراتی شده و کمتر می شود، اما مشکلات و بیماری های متعددی نیز هستند که روی تعادل بدن ما تاثیر می گذارند.

فرقی نمی کند در چه سن و سالی هستید، با وجود این مشکلات امکان اینکه دچار سرگیجه و عدم تعادل بدنی شوید، زیاد است.

دیابت: دیابت کنترل نشده نه تنها منجر به مشکلات بینایی، عملکرد نامناسب کلیه ها، آسیب های عصبی، مشکلات دهان و دندان و … می شود، برهم زننده تعادل بدن نیز خواهد بود. این عدم تعادل ناشی از از دست دادن حس در اثر آسیب های عصبی و کافی نبودن جریان خون در پاها است. متاسفانه دیابت مدیریت نشده منجر به مشکلات شدید در اندام های تحتانی و در نهایت قطع عضو خواهد شد.

فشار خون پایین: افت فشار خون زمانی بروز می کند که فشار خون در عروق کم باشد و مغز به اندازه کافی اکسیژن دریافت نکند. این روند باعث می شود زمانی که فرد به یک باره و سریع از جای خود بلند می شود، دچار سرگیجه و سیاهی رفتن چشم و بیهوشی شود. معمولا زمانی که فشار خون پایین تر از 60 روی 90 باشد گفته می شود فرد دچار مشکل فشار خون پایین است.

مشکلات گوش داخلی: استخوانچه های گوش در ناحیه کاسه چشم به هم متصل می شوند و حلزون شنوایی یعنی همان بافت استخوانی دالانی شکل در داخل گوش داخلی روی دید تاثیر گذاشته و تعادل بدن را حفظ می کند. به گفته متخصصین بیماری های تعادلی دانشگاه اورگون در پورتلاند، به همین دلیل عفونت گوش می تواند باعث بروز سرگیجه و احساس عدم تعادل شود. معمولا در افرادی که سرگیجه دارند، در قدم اول سلامت گوش بررسی می شود تا از عدم وجود هر نوع بیماری و عفونت اطمینان حاصل گردد.

میگرن: دردهای میگرنی شدید منجر به اختلال در تعادل و حساسیت شدید به نور و صدا بعلاوه سرگیجه می شود. سرگیجه معمولا هنگامی رخ می دهد که سیستم اطلاعات بصری قادر به پردازش درست محرک های بیرونی از طریق مغز نباشد. در نتیجه تعادل فرد به هم می خورد. نتایج پژوهش ها نشان می دهد سرگیجه های ناشی از میگرن منجر به انقباض شاهرگ و جریان خون کم به سمت مغز می شود.

درد پا: مشکلات و ناراحتی های موجود در پاها مانند پینه، میخچه، خار پاشنه، پادرد و غیره می تواند روی ثبات فرد تاثیر گذاشته و خطر افتادن یا لیز خوردن را افزایش دهد.

اختلالات عصبی: بسیاری از مشکلات در سیستم عصبی منجر به مشکلات پوسچر و تعادل می شود. به عنوان مثال تشخیص مالتیپل اسکلروزیس یا ام است، سکته مغزی، آتروفی سلول های مخچه، پارکینسون و ….تمامی این شرایط پزشکی منجر به کاهش کنترل عضلات پاها و بازوها و در نتیجه از دست دادن تعادل می شود.

داروهای خاص: برخی از داروهای تجویزی از جمله داروهای ضد افسردگی، آنتی هیستامین ها، داروهای فشار خون و … منجر به کاهش دید، خواب آلودگی، سرگیجه، ایجاد آسیب به گوش داخلی و در نهایت عدم تعادل می شوند.

بیماری های چشم: برخی از بیماری ها مانند دیابت می توانند آسیب جدی به بینایی زده و باعث بروز اختلالاتی در تعادل بدن شوند. اما باید بدانید که خود بیماری های چشمی نیز باعث بروز سرگیجه و عدم تعادل می شوند. به عقیده متخصصان چشم، بررسی سالانه سلامت چشم برای تشخیص بیماری های احتمالی و پیشگیری از گسترش آنها مانند آب سیاه، آب مروارید و غیره لازم و ضروری است. این بیماری ها روی درک ما از عمق و ارتفاع تاثیر منفی گذشته و سلامت بینایی را به خطر می اندازند. در بیشتر موارد تشخیص زودهنگام این بیماری های کمک زیادی در درمان آنها می کند. درمان آب مروارید به بازیابی تعادل بدن کمک زیادی می کند.

منبع::activebeat

آوای سلامت