از تاثیرات مثبت پروبیوتیک ها بر حافظه چه میزان اطلاع دارید این محصولات غذایی در چه زمینه هایی تاثیرگذار هستند عملکرد حافظه با  این محصولات غذایی چه تغییراتی خواهد کرد نظر متخصصین در این باره چیست؟مصرف روزانه پروبیوتیک‌ها برای افراد سالمند چه فایده هایی در بر دارد .

یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که مصرف روزانه پروبیوتیک‌ها (لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتر) به‌ مدت ۱۲ هفته می‌تواند به بیماران مبتلا به آلزایمر کمک کند تا وضعیت بهتری از نظر عملکردهای مختلف ذهنی به دست بیاورند. به گفته محققان، این بهبودی در بیماران مبتلا به آلزایمر خصوصا در عملکرد حافظه و مهارت‌های فکری نمایان می‌شود.

پروبیوتیک ها بطور طبیعی در محصولات تخمیری مثل ماست و کفیر یافت میشوند. همچنین در دوزهای بالا در قرص ها و کپسول ها نیز وجود دارند. این باکتری های مفید به تعادل باکتری ها در روده و کاهش باکتر ی های مضر کمک میکنند. پروبیوتیک ها همچنین میتوانند به محافظت از بدن در مقابل اسهال، بیماری های التهابی روده، آلرژی ها و پوسیدگی دندان کمک کنند. دانشمندان اخیرا به این نتیجه رسیده اند که پروبیوتیک ها در بهبود فعالیت مغزی نیز میتوانند نقش داشته باشند. در مطالعاتی که بر روی موش ها صورت گرفت مشخص شد پروبیوتیک ها فرآیند یادگیری و حافظه را ارتقا بخشیده و اضطراب و افسردگی را کاهش می دهند.

مطالعه ی اخیر که توسط دانشگاه علوم پزشکی کاشان و دانشگاه آزاد اسلامی انجام شد بنظر میرسد که اولین مطالعه در این زمینه بر روی نمونه انسانی باشد. در این کارآزمایی بالینی کوچک که ۱۲ هفته بطول انجامید ، ۵۲ مرد و زن مبتلا به آلزایمر در محدوده سنی ۶۰ تا ۹۵ سال مورد بررسی قرار گرفتند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول ۲۰۰ سی سی شیر غنی شده با ۴ گونه پروبیوتیک مصرف کردند. و افراد در گروه دوم فقط شیر ساده دریافت کردند. در همه ی افراد توانایی های ذهنی مختلف از قبیل حافظه، توجه و مهارت های زبانی اندازه گیری شند.

یافته های نهایی محققان نشان دادند که در گروه مصرف کننده شیر حاوی پروبیوتیک میانگین امتیاز کسب شده در آزمون های مربوط به عملکرد ذهنی از ۸.۷ به ۱۰.۶ رسید. در حالیکه میانگین امتیاز کسب شده در گروه مقابل از ۸.۵ به ۸ کاهش یافت. محققان می‌گویند که احتمالا تغییرات متابولیکی در این تفاوت نقش دارند، چون متابولیسم انسولین و پروفایل چربی نیز با مصرف پروبیوتیک‌ها بهبود می‌یابند. این مطالعه ی جدید پرسش های جالبی در زمینه ارتباط بین روده و مغز و در نتیجه ارتباط با بیماری آلزایمر ایجاد می کند.


گردآورنده: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: webmd

لینک مرتبط: ماست پروبیوتیک و حفظ سلامت روده