افزایش چشم گیر تولید گازهای گلخانه و سمی در جهان به دلیل فعالیت های صنعتی صنایع در سراسر جهان باعث افزایش دمای کره زمین شده است که با بالا رفتن دمای کره زمین احتمال به مخاطره اندازی سلامت مردم وجود دارد.
خبرگزاری مهر، گروه جامعه- عسگر سرمست*: یکی از چالشهای جهان در سالهای اخیر مربوط به مسائل پیرامون گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است. عدهای از صاحبنظران معتقدند افزایش دمای کره زمین به دلیل ورود گازهای گلخانهای بهخصوص دیاکسید کربن به اتمسفر زمین به خاطر فعالیتهای صنعتی در سالهای اخیر است. اما عدهای دیگر از دانشمندان معتقدند این نظریه دارای اشکالات جدی است و نمیتوان دیاکسید کربن را عامل گرمایش زمین معرفی کرد.
در چند مطالعه جدا از هم که توسط تعدادی از دانشمندان دانشگاههای کارلتون کانادا، واشنگتن و اوهایو آمریکا انجام شده است، سهم دیاکسید کربن موجود در اتمسفر در اثر گلخانهای در حدود ۴ درصد ارزیابی شده است. این در حالی است که ۹۵ درصد از دیاکسید کربن تولید شده در زمین به دلیل فعالیتهای طبیعی کره زمین بوده است. به عبارتی دیگر سهم انسان در انتشار گازهای گلخانهای تنها در حدود ۰.۲ درصد است. لذا این دانشمندان معتقدند که این میزان انتشار نمیتواند موجب تغییرات در گرمایش زمین باشد(۱) (۲) (۳).
در کار پژوهشی دیگری که در قالب پروژه ادوایز (ADVISE) در آلمان برای تعیین دید هواپیماها برای فرود در فرودگاهها به کمک امواج بلند برد یا IR انجام پذیرفت، مشخص شد گازهای گلخانهای در بازه جذبی موجهای جذبی بلند برد حداکثر تا ارتفاع ۱۰ کیلومتری زمین تمامی امواج در این بازه فرکانسی را جذب میکنند. به عبارت دیگر گازهای گلخانهای دارای یک حد اشباع جذبی حرارتی هستند و افزایش چگالی این گازها در اتمسفر موجب جذب بیشتر حرارت و اثر گلخانهای نمیشود، لذا با افزایش گازهای گلخانهای در اتمسفر، شاهد افزایش اثر پدیده گلخانهای نخواهیم بود(۴).
بر این اساس میتوان گفت هنوز قطعیت علمی در مورد نقش دیاکسید کربن انسان ساخت در گرمایش زمین وجود ندارد. این در حالی است که در رسانه های جمعی طوری این موضوع منعکس میشود که گویی اجماع علمی بین دانشمندان در مورد علت گرمایش جهان وجود دارد و مقصر اصلی دیاکسید کربن است!
منبع/مهر