نگهداری و سر و کله زدن با کودکان بیش فعال نیازمند صرف انرژی زیادی برای والدین آن ها و افرادی است که از آن ها نگهداری می کنند.برای تشخیص دادن بیش فعالی در کودکان نشانه های زیادی وجود دارد.ما در این مطلب قصد داریم به بررسی سه مورد از شاخص ترین نشانه های کودکان بیش فعال بپردازیم.
سه شاخص اولیه
کودکان بیشفعال معمولا دارای این سه شاخص مهم رفتاری هستند؛ کمتمرکزی در عین هوش بالا، فعالیت بدنی بیش از اندازه و مهار نشدنی، شتاب و عجله در رفتار.
تکرار اشتباه
بیتوجهی و تکرار اشتباه از دیگر نشانههاست. معمولا این کودکان در کارهای شخصی، درس و ارتباط با دیگران دچار تکرار در اشتباه میشوند.
کم تمرکزی
این به معنی کمهوشی کودکان بیش فعال نیست؛ بلکه به عکس. انرژی نهفته در این کودکان باعث میشود آنها با نوعی پرش در رفتار مواجه شده و نتوانند فکرشان را برای انجام یک کار، متمرکز کنند. این کودکان به راحتی حواسشان پرت شده و حین انجام یک کار، با کار یا حرکت دیگران یا آنچه در ذهن دارند، منحرف میشوند.
سرکشی و عدم توجه به صحبتهای بزرگترها از دیگر نشانههای بیشفعالی است. دعوا و قهر و مرافعه شیوه به راه آوردن آنها نیست.باید به آنها زمان بدهید تا وقتی که آمادگی پذیرش داشتند، با آنها صحبت کنید.
نیمهکاره رها میکنند
مشقهای نصفه و نیمه، شیطنت حین نوشتن مشق و حتی رها کردن دانشگاه و تغییر رشته تحصیلی نشانه بیش فعالی است. تاکیدی بر انجام کار نداشته باشید. مطمئن باشید بعد از یک شیطنت کوتاه و چرخیدن در خانه دوباره برای انجام تکالیف، بازمیگردند.
منظم نیستند
شلختگی از دیگر نشانههای آنهاست. به این دلیل که نمیتوانند روی کارها تمرکز کرده و چند کار را همزمان و به طور کامل انجام دهند.
گم میکنند
اگر یک روز دیدید راه خانه را هم گم کردند، تعجب نکنید! کودکان بیشفعال توانایی عجیبی در گم کردن اشیا از دفتر، خودکارو… حتی لباسهایشان دارند!
جای دیگری میروند
این کودکان به راحتی حواسشان از اطراف پرت شده و به رویاهای خودشان پناه میبرند. بنابراین اگر چند بار صدایشان کردید و جواب ندادند، با آنها دعوا نکنید. واقعا صدایتان را نمیشنوند
منبع: قانون