در خانواده مرکبات میوه ای به نام Grapefruit(گریپ فروت)وجود دارد که رنگ پوستش زرد و گاهی سبز است.احتمال میرود که این میوه از پیوند دارابی و پرتقال حاصل آید و باید بگوییم که مزه گریپ فروت ترش است که رو به تلخی میرود.هم اکنون گریپ فروت در خاور میانه،چین،هند و ایران در حال پرورش است و از میوه های پر خاصیت میباشد.
یک کارشناس ارشد طب سنتی گفت: مصرف “گریپ فروت” اختلالهای مفصلی را درمان میکند.
هانیه ناصری با اشاره به گریپ فروت و خواص آن اظهار کرد: گریپ فروت اشتها را تقویت و عمل هضم را آسان میکند، همچنین جریان شیره معده و ترشح کیسه صفرا را سرعت می بخشد.
این کارشناس طب سنتی گریپ فروت را سرشار از ویتامین «ث» دانست و اظهار کرد: این ویتامین در حفظ سلامت قلب و عروق بدن موثر است. گریپ فروت همچنین به تولید قند و مواد حیاتی بدن کمک می کند. مصرف گریپ فروت برای ناشتا باعث افزایش ادرار و این امر باعث خروج سموم از بدن میشود.
به گفته این کارشناس طب سنتی، گریپ فروت خون را تصفیه و کبد و کلیه را نیز پاک میکند.
ناصری از خواص ضد خونریزیی و بواسیر گریپ فروت هم یاد کرد و گفت: گریپ فروت میوهای خنک است و عطش را رفع می کند.
وی با اشاره به نقش گریپ فروت در درمان اختلالهای مفصلی، خاطرنشان کرد: این میوه برای کسانی که موهای سرشان میشکند نیز مفید است. گریپ فروت برای کسانی که عفونت های ریوی و تب خیز دارند هم مفید است.
به گفته ناصری، این میوه علاوه بر مواد معدنی( آهن و کلسیم) دارای ویتامین های آ، ب1، ب22و ث نیز هست.
وی معتقد است، گلهای گریپ فروت از نظر طبی خاصیت ضد تشنج و لرز دارد و دم شده آن برای تشنج و تب مفید است.
ناصری از نقش گریپ فروت در پیشگیری از سرماخوردگی هم یاد کرد و گفت: این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و لیکوپن است.
منبع : ایسنا