اروپا قاره ای است که هر چند وقت یک بار در آن امکانات و وسایلی بوجود می آید که بشر را در حیرت نگه میدارد.به تازگی دانشمندان در قاره اروپا توانسته اند آینه ای را طراحی نمایند که زمانیکه فرد روبروی آن می ایستد و به آن نگاه میکند،آینه همه به جزییات او نگاه مینماید.این آینه به این خاطر طراحی شده که در فناوری ها در خصوص بیماری های قلبی و عروقی گسترش یابد.
به نقل از NewScientist، محققان اروپایی، پیش نمونه آینهای هوشمند را طراحی کردهاند که میتواند بیماریهای قلبی-عروقی کسی را که در آن نگاه میکند، تشخیص بدهد. وقتی شخص به آینه نگاه میکند، آینه هم به او نگاه میکند. این طرح موسوم به «فناوری مرتبط با تشخیص عوارض بیماریهای قلبی» در چارچوب برنامه هفتم توسعه تحقیقات و فناوری (FP7) کمیسیون اروپا انجام میشود.
سطح این آینه، صفحهای لمسی است که با کاربر ارتباط برقرار میکند. آینه به کاربر امکان میدهد با سیستمی کامپیوتری که به دوربینهای چند طیفی، اسکنر سهبعدی و دستگاه آنالیز تنفس مجهز است، ارتباط برقرار کند. سیستم تشخیص چهره در آینه، به طور خودکار هویت کاربر را معلوم میکند.
سارا کولانتونیو، محقق هوش مصنوعی، میگوید: «این آینه جادوگر است، آینهای جادویی است یا بهتر بگویم آینهای هوشمند که چند حسگر دارد و با کاربر ارتباط برقرار میکند. آینه نشانههایی در چهره کاربر پیدا میکند که با آنها میتواند وضعیت سلامتی شخصی را که جلوی آینه ایستاده است، ارزیابی کند».
ورونیکا کایارا زوچالا، پژوهشگر مهندسی پزشکی، میگوید: «آینه با استفاده از پرتو فرابنفش، مواد زیر پوست مرتبط با خطر بیماری دیابت را تشخیص میدهد. سپس به مدت 20 ثانیه حرکات بسیار ریز صورت را بررسی میکند که میزان استرس فرد را نشان میدهد. یک لکه نور هم به سیستم امکان میدهد در پوست، نشانههای دیگری را که به میزان کلسترول خون مربوط است بسنجد».
سارا کولانتونیو میافزاید: «در پایان، پس ازضبط این دادهها، سیستم تمام این پارامترهای چهره را به شاخص سلامتی فرد تبدیل میکند و نشان میدهد که آیا خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی کاربر را تهدید میکند یا نه».
محققان این طرح اروپایی از تجهیزات تشخیص پزشکی استفاده میکنند تا به الگوریتمهای برای تشخیص دقیقتر بیماری کاربر دست پیدا کنند.
جوزپه کوپینی، محقق مهندسی پزشکی، میگوید: «این داوطلبان تحت آزمایشهای بالینی شامل آزمونهای کالری سنجی، تعیین میزان عناصر مختلف در بدن و آزمونهایی که پارامترهای قلبی-عروقی و سوخت و ساز را تعیین میکنند، قرار گرفتند. همزمان آینه هم با استفاده از تصویرسازی چندطیفی و بازسازی سهبعدی و آنالیز احساسی همین پارامترها را در داوطلب اندازه میگرفت».
تاکنون سه پیش نمونه آینههای باهوش طراحی و ساخته شدهاند. اما سازندگان این آینه میخواهند که قبل از ورود آن به بازار، کاری کنند که آینه کمتر شکننده باشد و قیمتش هم مقرون به صرفه باشد.
محققان میگویند که این دستگاه بسیار پیچیده است. شش دوربین در قسمت بالای آن تعبیه شده است و دو دوربین هم در پایین آن. در نتیجه قیمتش خیلی بالاست. قصد داریم دستگاهی بسازیم که از پیش نمونههای فعلی کوچکتر و کارکردهایش هم کمتر باشد. در عین حال که اطلاعات مفیدی درباره سلامتی کاربر در اختیارش قرار میدهد، ابعادش کوچکتر باشد و در نتیجه قیمتش هم کمتر.
سه آزمایش بالینی که تاکنون در فرانسه و ایتالیا انجام شده نشان میدهد که اندازهگیریهای آینه با نتایج روشهای تشخیصی معمولی منطبق است.
ماریا ائورورا موالس، متخصص قلب، میگوید: «یکی از فواید این ابزار این است که با اطلاعاتی که درباره خطر احتمالی ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی به کاربر میدهد، به او کمک میکند برای شیوه زندگی سالمتر تلاش کند، یعنی عادات غذایی و میزان فعالیتهای روزانهاش را تغییر دهد یا سیگار را ترک کند».
منبع : آنا