اگر سرطان بعد از درمان دوباره پدیدار شود آن را بازگشت می نامند. یا ممکن است سرطان دیگری در او توسعه پیدا کند که به آن سرطان ثانویه می گویند. کسی که به سرطان تیروئید مبتلا و سپس به سرطان سینه نیز مبتلا می شود به آن سرطان ثانویه می گویند. تحقیقات نشان می دهد که رابطه مستقیمی بین سرطان سینه و تیروئید وجود دارد. سابقه سرطان سینه ممکن است خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهد و سابقه سرطان تیروئید ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهد.

مطالعات متعدد نیز ای ارتباط را نشان می دهد. پژوهش ها در این رابطه چه می گویند:

تحقیقات نشان می دهد که در 37 مطالعات کارشناسی شده حاوی اطلاعات در مورد ارتباط بین سرطان سینه و تیروئید بررسی شده است. آنها در مقاله اخیر دریافتند یک زن که به سرطان سینه مبتلا باشد یک و پنجاه و پنج برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان تیروئید را دارد نسبت به زنی که سرطان سینه نداشته است.

یک زن با سرطان تیروئید یک و هجده برابر بیشتر احتمال ابتلا به سرطان سینه را نسبت به زنی که سرطان تیروئید ندارد. محققان درمورد ارتباط بین سرطان سینه و تیروئید مطمئنن نیستند. بعضی از تحقیقات نشان داده اند که استفاده از پد رادیواکتیو که برای درمان سرطان تیروئید به کار می رود خطر ابتلا به سرطان دوم را افزایش داده است.

پد به طور کلی امن در نظر گرفته شده است. اما در تعداد کمی از مردم می تواند به سرطان ثانویه تبدیل شود. استفاده از اشعه برای درمان انواع خاصی از سرطان سینه ممکن است خطر ابتلا به سرطان تیروئید را افزایش دهد. جهش های ژنتیکی خاصی مانند جهش ژنوم می تواند دو شکل از سرطان را ایجاد کند.

شیوه زندگی ما مانند: در معرض تابش اشعه قرار گرفتن، رژیم غذایی نامناسب و عدم ورزش همچنین می تواند خطر ابتلا به هر کدام از سرطان ها را افزایش دهد. برخی از محققان هم چنین تعصب نظارت دارند. به این معنی که یک فرد مبتلا به سرطان است و به احتمال زیاد تا پس از درمان غربالگری را ادامه می دهد و این تشخیص یک سرطان ثانویه را فراهم می کند.

این بدان معناست که یک فرد مبتلا به سرطان سینه ممکن است بیشتر به سرطان تیروئید مبتلا شود نسبت به کسی که سابقه سرطان نداشته است و یک فرد مبتلا به سرطان تیروئید ممکن است به احتمال زیاد به سرطان سینه مبتلا شود نسبت به کسی که سابقه سرطان نداشته است.

دستورالعمل های غربالگری:

هر دو سرطان سینه و تیروئید دستور العمل های غربالگری منحصر به فرد خود را دارند. با توجه به جامعه انجمن آمریکا (ACS)  اگر در شما خطر سرطان سینه وجود دارد شما باید:

  • در سن 40 سالگی شروع به گرفتن آزمایش از خود کنید.
  • دریافت سالانه ماموگرافی از سنین 45 تا 55 سالگی.
  • از سن 55 سال به بالا به صورت دلخواه هر سال حداقل یک بار ماموگرافی انجام دهید.

اگر شما در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به سرطان سینه به علت عوامل ژنتیکی و یا شیوه زندگی هستید باید با پزشک خود قبل از 40 سالگی درباره یک برنامه غربالگری مشورت کنید.

هیچ دستورالعمل رسمی برای غربالگری سرطان تیروئید وجود ندارد. پزشکان اگر موارد زیر را در شما ببینند توصیه هایی برای ارزیابی شما می گویند:

یک توده یا گره در گردن شما، سابقه خانوادگی سرطان تیروئید، سابقه خانوادگی سرطان مو و تیروئید .

همچنین گردن شما باید در سال یک یا دو بار توسط پزشک تان مورد برسی قرار بگیرد. آنها می توانند هر توده را در گردن شما شناسایی و اگر شما در معرض خطر سرطان تیروئید بودید برای شما سونوگرافی تجویز می کنند.

علائم سرطان سینه و تیروئید:

برای سرطان سینه و تیروئید علائم منحصر به فردی وجود دارد. شایع ترین علامت سرطان سینه توده های جدید و توده در سینه است. این توده می تواند: سفت، بدون درد و دارای لبه های نامنظم باشد. همچنین می تواند گرد، نرم یا دردناک باشد. اگر شما یک توده در سینه خود مشاهده کردید این مهم است که توسط پزشک با تجربه در تشخیص بیماری ها در ناحیه سینه بررسی شود. این توده گاهی اوقات به سرطان سینه می تواند تبدیل شود و باعث توده یا تورم در زیر بغل شود. شایع ترین علامت سرطان تیروئید نیز وجود یک توده در گردن است که به طور ناگهانی شکل می گیرد. این حالت معمولاً در گردن شروع و به سرعت رشد می کند.

درمان:

درمان به نوع و شدت سرطان بستگی دارد.

درمان سرطان سینه:

درمان محلی و یا سیستمتیک می تواند سرطان سینه را برطرف کند.

درمان محلی:

مبارزه با تومور بدون تاثیر بر سایر اعضای بدن می باشد درمان های محلی شایع عبارتند از: جراحی و پرتو درمانی. پزشکان از این نوع درمان زمانی استفاده می کنند که شدت سرطان پایین باشد.

درمان های سیستمتیک می توانند سلول های سرطان در سراسر بدن را درمان کنند. این درمان ها شامل: شیمی درمانی، هورمون درمانی و درمان هدفمند است.

گاهی اوقات، پزشکان درمان هورمونی را همراه با پرتو درمانی استفاده می کنند. هر دو درمان با ایجاد تشعشعات رشد سرطان را کاهش می دهند. پزشکان اغلب سرطان سینه را در مراحل اولیه تشخیص می دهند، بنابراین از درمان محلی استفاده می کنند. این می تواند خطر افشای سلول های تیروئید و دیگر سلول ها را به رویه هایی که ممکن است خطر رشد سلول های سرطانی را افزایش دهد، کاهش دهد.

درمان سرطان تیروئید عبارتند از:

  • درمان های جراحی
  • درمان با هورمون
  • ایزوتوپ پد رادیواکتیو

چشم انداز:

تحقیقات نشان می دهد بین سرطان سینه و تیروئید ارتباط وجود دارد. پزشکان مطمئن نیستند که یک سرطان ممکن است به دیگری منجر شود. اگر شما سرطان سینه دارید با پزشک خود در مورد علائم سرطان تیروئید صحبت کنید و نیز اگر سرطان تیروئید دارید با پزشک خود در رابطه با غربالگری سرطان سینه صحبت کنید. همچنین با پزشک خود در مورد روابط احتمالی این دو سرطان صحبت کنید.

دکتر سلام