در مورد موز چه نوع باورهای تغذیه ای وجود دارد می خواهیم به رایج ترین باور نادرست در مورد این میوه پرخاصیت اشاره کنیم درست است که موز سرشار از انواع املاح و موادمعدنی برای بدنمان است اما نمی تواند با دیگر دسته های غذایی مانند گوشت قرمز برابری کند .
⛔️ متن باور غلط تغذیه ایی:
یک عدد موز تازه و رسیده می توان گفت به اندازه یک کیلو گوشت ارزش غذایی دارد.
✅ متن پاسخ:
در ابتدا با اجزای تشکیل دهنده موز و گوشت آشنا شوید، موز حاوی ۷۵٪ آب، کربوهیدرات کل ۲۳٪ (شامل ۱۲٪ قند)، ۱٪ پروتئین و ۰/۳٪ چربی می باشد و هر واحد آن حاوی ۸۹ کیلو کالری انرژی می باشد در صورتی که هرواحد گوشت (برای مثال گوشت قرمز) حاوی ۱۵٪ چربی ، ۲۶٪ پروتئین، صفر درصد کربوهیدرات و ۲۵۰ کیلو کالری در هر ۱۰۰ گرم آن است. تا همین جا مشاهده می کنید که چقدر تفاوت در درشت مغذی های دو ماده غذایی وجود دارد.
گوشت قرمز به عنوان منبع مواد معدنی همچون روی، سلنیوم، فسفر و آهن و ویتامین های سری B به شمار می رود در صورتی که موز به عنوان منبع غنی ویتامین B6 و مقدار کمتری منیزیم، ویتامین C و فیبر به شمار می رود، با توجه به این تفاوت ها و به این دلیل که هرکدام از گروه های غذایی مواد مغذی خاصی را برای بدن تامین می کند به هیچ وجه هیچ گروه غذایی از رژیم فرد نباید حذف و یا گروهی جایگزین گروه دیگری شود.
از طرفی باید توجه داشت که برای داشتن یک تغذیه مناسب و متعادل، باید از همه گروه های غذایی به اندازه مناسب مصرف کرد، برای مثال گروه لبنیات جزء منابع خوب کلسیمی و پروتئینی به شمار می روند درحالی که گروه میوه ها منبع خوبی از ویتامین ها هستند.
در آخر به تامین غذای روزانه به صورت متنوع نیز باید توجه کرد زیرا که در هر روز بدن انسان به مواد مغذی مختلفی نیاز دارد و این مواد مغذی مختلف از گروه های غذایی مختلف باید تامین شود.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: شایعات تغذیه ای راجع به آجیل و کاهش وزن