در يك پژوهش جديد تاكيد شد: ويتامين D براي جلوگيري از كاهش و تضعيف توان ذهني و همچنين حفظ بهداشت رواني بويژه در افراد سالمند، مفيد است.
اين ويتامين در گوشت ماهي يافت ميشود و يا در اثر قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشيد در بدن انسان توليد ميشود. از آنجا كه همزمان با افزايش سن، اغلب قدرت ذهني تحليل رفته و دچار اختلال ميشود، محققان توصيه ميكنند كه ويتامين D ميتواند اين كمبود را جبران كند.
در اين بررسيها پژوهشگران انگليسي و آمريكايي روي 2000 داوطلب 65 ساله و پيرتر مطالعه كردند. آنها دريافتند: احتمال بروز مشكلات و نواقص ادراكي در افرادي كه با كمبود ويتامين D مواجه هستند دو برابر بيشتر از افرادي است كه به ميزان كافي از اين ويتامين دريافت ميكنند.
از سوي ديگر انستيتوهاي آلزايمر اعلام كردهاند كه نتيجه اين پژوهش بسيار جالب توجه است اما براي درك بهتر نقش ويتامين D بايد بررسيهاي بيشتري در اين زمينه صورت گيرد.
دكتر سوزان سورنسن، پژوهشگر انجمن آلزايمر در انگليس در اين باره گفت: از آنجا كه درمان با ويتامين D گزينهاي آسان و ارزان قيمت براي معالجه مشكلات ذهني و ادراكي است، لذا مطالعه بيشتر روي اين فاكتور حائز اهميت و ارزشمند است.
ويتامين D براي حفظ سلامت و تقويت استخوانها، جذب كلسيم و فسفر و هم چنين كمك به سيستم ايمني بدن بسيار مهم است. بدن وقتي در معرض نور خورشيد قرار بگيرد ويتامين D توليد ميكند و درعين حال نيز ميتوان اين ويتامين را از ماهيهاي چرب و مواد غني شده مانند شير، غلات و نوشيدنيهاي سويا دريافت كرد. اما پوست افراد با بالا رفتن سن، كمتر ميتواند ويتامين D از نور خورشيد جذب كند و بنابراين بايد آن را از منابع ديگر بگيرد.
به گزارش ایسنا، در اين پژوهش تيم تحقيقاتي دانشكده پزشكي پنيسولا در اكستر و دانشگاه كمبريج و دانشگاه ميشيگان مهارتهاي ذهني و ادراكي افراد مختلف را ارزيابي كرده و به اهميت نقش ويتامين D در تقويت اين مهارتها پي بردهاند.