مادران در دوران شیردهی بهتر است بیشتر به تغذیه و خورد و خوراک خود اهمیت دهند اگر تمایل دارند کیفیت شیردهی خود را افزایش دهند بهتر است در نحوه شیردادن به نوزادشان تغییرانی ایجاد کنند و مانع زخم و ترک خوردگی نوک سینه در حین شیردهی شوند برخی روش های درمانی موثر در این زمینه را درادامه این بخش در اختیارتان قرار خواهیم داد .

◊ دفعات و وضعیت صحیح شیر دادن

دفعات و وضعیت صحیح شیر دادن نقش ارزنده ای در تداوم شیردهی دارند. چراکه با رعایت برخی نکات، می توان از احتقان، درد پستان، ترک خوردن نوک پستان، گلوله شدن، ماستیت یا آبسه و غیره جلوگیری نمود.

اگر شیرخوار در موقع گرفتن نوک پستان، قسمت هاله را به درستی در دهان نگیرد، مکیدن نوک پستان به تنهایی، می تواند موجب زخم و ترک خوردن آن بشود.

⭕️ در این گونه موارد ضمن اصلاح نحوه شیردهی، باید ادامه شیردهی به طور مکرر توصیه شود. زیرا در صورت عدم تخلیه پستان، تورم و فشار زیادی در آن ایجاد می شود که خود زمینه ساز بروز عفونت و آبسه خواهد بود.

به طور کلی اگر شیرخوردن شیرخوار بر حسب میل او یعنی زود به زود باشد، هرگز احتقان و تورم پستان به وجود نخواهد آمد. در غیر این صورت حدود ۴۸ ساعت پس از تولد، پستان ها دچار حالت پری و احتقان می شوند که معمولا ۴ تا ۵ روز بعد از تولد این حالت برطرف می شود.

⭕️ اگر مادر از این وضعیت اطلاع نداشته باشد، حالت احتقان را حمل بر زیادی شیر می کند. و از بین رفتن آن را در روزهای چهارم و پنجم ناشی از کاهش شیر خود تصور می نماید. این امر علاوه بر ایجاد اضطراب و نگرانی، ممکن است موجب شروع مصرف شیر مصنوعی برای شیرخوار نیز بشود.

??در صورت بروز ترک خوردگی یا شقاق نوک پستان، بهتر است شیرخوار تغذیه را از پستان سالم شروع کند و به طور مکرر با هر دو پستان تغذیه شود.


منبع: سایت دکتر مظهری

لینک مرتبط: لاغری در زمان شیردهی