آلرژی در بسیاری از موارد می تواند باعث از دست دادن تمرکز و عصبانیت شود. اما در هر حال این واکنشی است که بدن شما نسبت به بعضی مواد غذایی، دارویی و …. نشان می دهد و تنها راه مقابله با آن آگاهی نسبت به نوع آلرژی و اجتناب از تماس با مواد آلرژی زا است. اما گاهی آلرژی نسبت به میوه ای مثل کیوی ایجاد می شود.
آلرژی به کیوی ممکن است خطر ابتلا به آلرژی لاتکس را افزایش دهد. اگر شما به کیوی حساسیت داشته باشید، ممکن است به موز، آووکادو و یا شاه بلوط نیز حساسیت داشته باشید.
در موارد نادر، حساسیت به کیوی می تواند باعث آنافیلاکسی شود. آنافیلاکسی یک آلرژی اورژانسی پزشکی است. کیوی، انگور فرنگی چینی نیز نامیده می شود. اگر به کیوی حساسیت ندارید، آن را به رژیم غذایی سالم خود اضافه کنید. بیش از ۳۰ سال است کیوی به عنوان عامل یک واکنش حساسیت زا در افراد خاص شناخته شده است.
حساسیت به میوه در بعضی از افراد:
علائم:
علائم ممکن است دهان و یا مناطق دیگر را تحت تأثیر قرار دهد. علائم ممکن است شدیدتر شود و به تمام بدن سرایت کند.
علائم خفیف آلرژی عبارتند از:
خارش و سوزش لب، دهان و زبان پس از خوردن میوه، خارش پوست، در موارد شدیدتر علائم می تواند جدی و برای زندگی تهدید کننده باشد. پس از هر یک از این علائم بلافاصله با اورژانس نزدیک محل خود تماس بگیرید. اشکال در تنفس یا علائم آسم، استفراغ، دل درد، اسهال، افت فشار خون، شوک آنافیلاکتیک. این افراد ممکن است علائمی به عنوان سندروم آلرژی دهانی پیدا کنند، این سندروم زمان خوردن کیوی یا مواد غذایی دیگری که به آن حساسیت دارید باعث خارش دهان و گلو می شود. همچنین می تواند باعث تورم و خارش پوست شود.
عوامل خطر آلرژی به میوه:
اگر شما کسی را می شناسید که حساسیت به لاتکس دارد، خطر واکنش به میوه ها مانند کیوی، موز و آووکادو نیز افزایش می یابد.
عوارض:
اگر شما به کیوی حساسیت دارید، واکنشتان به مواد غذایی دیگر بالاتر است. شدیدترین واکنش ها مانند تنگی نفس، از دست دادن هوشیاری یا شوک آنافیلاکتیک است که نیاز به کمک فوری پزشک دارد.
کیوی خوردن کودکان:
کیوی آلرژی زا است. قبل از استفاده ی آن برای کودکانتان با پزشک مشورت کنید به خصوص اگر یک سابقه ی خانوادگی به آلرژی داشته باشید. چون کودکان از بزرگسالان حساس ترند.
چه غذاهایی می توانید بخورید؟
واکنش به کیوی در ابتدا خفیف است اما می تواند شدید شود. اگر شما به کیوی خام حساسیت دارید از میوه ی خام اجتناب کنید. شش گونه ی مختلف از کیوی وجود دارد و شما بسته به نوع کیوی ممکن است واکنش متفاوتی داشته باشید. برخی از کیوی ها سبز روشن هستند و برخی طلایی.
چند راهنمایی برای کمک به شما برای به حداقل رساندن خطر یک واکنش حساسیتی:
– در هنگام خوردن غذا، سالاد میوه، مخلوط میوه و بستنی میوه ای(چون آن ها اغلب می توانند با کیوی مخلوط باشند مراقب باشید)
– اطلاع رسانی به خانواده، دوستان و میزبان رستوران در مورد آلرژی غذایی خود
– خواندن برچسب مواد غذایی قبل از خریدن آن ها
– در خوردن موز، آووکادو و شاه بلوط مراقب باشید
اگر شما پس از خوردن کیوی دچار خارش در دهان شدید، به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک شما ممکن است برای جلوگیری از عوارض حساسیت شما آنتی هیستامین تجویز کند.
دکتر سلام