بسیاری از ما راه هایی را برای رفع خستگی روزانه می دانیم. یکی از این راهکارها خوردن یک نوشیدنی گرم مثل شیر، چای و یا قهوه است که باعث آرامش و رفع خستگی روزانه می شود اما در این بین نکاتی را برای مصرف این نوشیدنی ها و به خصوص قهوه رعایت کرد که بر سلامت ما تاثیر منفی نگذارد و از خوردن آن هم لذت ببریم.
تا به حال فکر کرده اید که یک قاشق مربا خوری شکر و یا اضافه کردن کرم در قهوه ی شما می تواند باعث چه چیزهایی شود؟ تحقیقات جدید نشان می دهد که اکثریت مردم که مصرف کنندگان قهوه هستند و بیست و پنج ممیز صد و هشتاد پنج صدم کالری اضافی در طول یک دوره از سال قهوه مصرف می کنند. طبق تجزیه و تحلیل داده ها از نشان داد که بیش از نیمی از مردم به طور منظم قهوه می نوشند. تقریباً بیش از ۶۸ درصد از این افراد می توانند افزودن کالری قابل توجهی مثل شکر، خامه و شیر را کاهش دهند و این ها را از قهوه حذف کنند.
به غیر از این مورد مشکل این است که ۶۰ درصد از افراد مستقیماً از قند استفاده می کنند که ارزش غذایی آن صفر است و مشکلات فراوانی را نیز به خود به همراه دارد. بسیاری از این کالری ها از قند و چربی اشباع شده است که هر دوی آن ها برای کاهش میزان قابل توجهی هستند که توسط دستورالعمل های رژیم غذایی توصیه می شوند.
طبق گفته های یک محقق: ما قرار است مصرف آن ها را محدود کنیم زیرا همان طور که می دانید قند اضافی و چربی اشباع مشکلی برای قلب و طول عمر بوده و به شدت مضر هستند. اگر چه امیدواریم شما با حذف کردن برخی از کالری های اضافی از قهوه ی خود این پتانسیل را بسته نگه دارید.
این پژوهشگران همچنین به تجزیه و تحلیل مصرف کنندگان چای پرداختند. اگر چه مصرف چای به مراتب کمتر است ولی قرار دادن ۳۳ درصد از هر گونه کالری اضافی در فنجان چای مناسب نیست. آن ها از شکر، عسل و یا شیر کم چرب استفاده کنند. بنابراین قند از مواد مغذی است که از درجه اعتبار ساقط است و به ۸۵ درصد از کالری اضافه مصرف کنندگان چای اختصاص دارد.
این را به خاطر داشته باشید که قند در برابر شیرین کننده های مصنوعی هیچ کالری به حساب نمی آید. هیئت منصفه پزشکی هنوز هم به این مواد شیمیایی شیرین که به اشتباه قند محسوب می شود مشکوک است. به عنوان یک نتیجه، قند خون فقط همین است که می تواند بین شیرین کننده های مصنوعی و خطر مقاومت به انسولین، چاقی و دیابت نوع دو را ایجاد کند.
فواید چای و قهوه سیاه
در این جا، واضح است که قهوه ی سیاه و چای هر دو سرشار از آنتی اکسیدان هستند که در برابر سرطان و بیماری های قلبی و همچنین آلزایمر از انسان محافظت می کنند. و فقط نباید به آن ها کالری اضافه کنیم تا به موردی بی خاصیت و مضر در بدن تبدیل نشوند.
دکتر سلام