با چه روش هایی می توانیم افت قندخون در اطفال را بررسی کنیم چه راهکارهایی به ما در این زمینه کمک می کنند ؟افت قندخون در نوزادان چه عوراضی در بر دارد برای پیشگیری از افت قند خون و عوارض بیماری دیابت در سنین پایین از چه توصیه هایی باید کمک بگیریم ؟

راهنمای والدین در مورد


اختلال متابولیسم کربوهیدات ناشی از نقص تولید انسولین در پانکراس یا مقاومت به انسولین است که باعث افزایش سطح قند خون می شود.

چه چیزی باعث این شرایط شده است و کودک من چطور به آن مبتلا شده است؟

باید بین دیابت نوع ۱ و نوع ۲ تمایز قائل شد. نوع ۱ توسط فرآیند اتوایمیون ایجاد می شود که توسط آن بدن سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس را بیگانه می داند و آنتی بادی هایی برای تخریب این سلول ها ایجاد می کند. بعد از اینکه حدود ۹۰ درصد سلولها نابود شدند، علائم تکرر ادرار، تشنگی بیش از حد و کاهش وزن دیده می  شود. ما نمی دانیم چرا بدن بعضی افراد سلول های پانکراس را بیگانه می داند، اگرچه عوامل ژنتیکی هم در آن دخیل هستند. هیچ مطالعه ای نشان نداده است که رژیم غذایی خاص یا سبک زندگی مشخص کند که چه کسی به دیابت نوع ۱ مبتلا خواهد شد. در مقابل، دیابت نوع ۲ معمولا بواسطه مقاومت به انسولین ایجاد می شود و متعاقبا سطوح انسولین ممکن است بالا باشد. دیابت نوع ۲ یک جز ژنتیکی قوی دارد و توسعه این اختلال آشکارا مرتبط با چاقی، پرخوری و سبک زندگی بی تحرک است.


دوره نرمال بیماری چقدر است و برای آموزش بیشتر به کجا باید مراجعه کنم؟

بدون درمان، هر دو نوع دیابت یک دوره مداوم و بدون توقف را دنبال می کند. در ابتدا، علائم ممکن است محدود به تکرر ادرار و تشنگی بیش از حد باشد اما به مشکلات جدی تر پیشرفت خواهد کرد. عموما دوره دیابت های نوع ۱ درمان نشده سریع است. بیشتر کودکان حدود دو هفته علائم ادراری و تشنگی را تجربه می کنند که سپس با از دست دادن وزن و خستگی دنبال می شود و نهایتا خواب آلودگی پیشرونده، دشواری های تنفسی و شوک به دنبال آن رخ می دهد.

نوع ۲ دوره پیشروی آهسته تری دارد و ممکن است برای ماه ها بدون علائم قابل توجه وجود داشته باشد اما بدون درمان این شرایط نهایتا منجر به آسیب ارگان خواهد شد. پزشک کودکان شما به شما اطلاعات بیشتری می تواند بدهد اما اگر برای کودک شما تشخیص دیابت مطرح شود، او باید توسط متخصص دیابت کودکان در کلینیک تحت مراقبت باشد.


چه داروهایی برای درمان استفاده می شوند و آیا اثرات جانبی بالقوه در نتیجه استفاده از این دارو ها وجود دارد؟

مقدار انسولین استفاده شده وابسته به جذب غذایی پیش بینی شده و مقدار فعالیت فیزیکی است. این مقدار می تواند برای برنامه ریزی و پیش بینی دشوار باشد و اثر جانبی جدی تر انسولین افت قند خون بسیار شدید است. این درمان می تواند باعث تشنج یا از دست دادن هشیاری شود.


بهترین راه برای تنظیم دوز دارو چیست؟

نظارت مداوم بر قند خون در این راستا اهمیت دارد. به علاوه به خاطر اینکه قند خون تحت تاثیر غذا و فعالیت است، سازگاری رفتاری می تواند به تعیین تغییرات دوز منطقی آن  کمک کند.


رژیم غذایی چه نقشی در کنترل و پیشرفت بیماری ایفا می کند؟

در دیابت نوع ۱، سازگاری در رژیم غذایی به شما و پزشک شما کمک می کند که دوز انسولین را  درست محاسبه کنید.


آیا لازم است به متخصص غدد مراجعه کنیم؟

بله. دیابت ممکن است به سختی کنترل شود، و تنظیم آن بررسی ویژه ای نیاز داشته باشد.


ترجمه شده از کتاب: ۱۰۰۱