متخصص بيماريهاي اعصاب وروان با ابراز تاسف از اين كه مواد مخدر صنعتي و قرصهاي روانگردان به سهولت در دسترس جوانها قرار دارد، گفت: استفاده از مواد مخدر صنعتي و قرصهاي روانگردان به علت قيمت پايين و تغليظ با هرويين موجب آسيبهاي شديد جسمي و روحي مصرفکنندگان ميشود.
دکتر عليرضا حاج سيد جوادي، عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي قزوين در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اهميت آشنايي مردم و پزشکان باعوارض داروي ترامادول و قرصهاي روانگردان افزود: شايعترين نوع اين قرصها از نوع محرک و توهم زايي به نام اکستازي از گروه متامفتامينهاست که 45 دقيقه پس از استفاده از اين قرصها، علايم آن بروز کرده و سه تا شش ساعت پس از مصرف آثارش در بدن باقي ميماند.
وي با اشاره به عوارض خطرناک مصرف قرصهاي روانگردان، گفت: با مصرف اين قرصها، فرد دچار توهم بينايي و شنوايي شده و در ادراکات و حواس پنجگانه وي اختلاتي ايجاد ميشود. همچنين افزايش فشارخون و بالا رفتن درجه حرارت بدن باعث فشار به اعصاب و قلب شده و منجر به سکته هاي قلبي و مغزي ميشود.
وي در ادامه به خطرات سوء مصرف داروي ترامادول اشاره کرد وگفت: سوء مصرف اين دارو عوارضي خطرناکتر از ترياک دارد.
حاج سيد جوادي بيان داشت: اين دارو در اثر مصرف بدون دستور پزشک اعتياد آور و تشنج زا بوده که در بعضي موارد سم زدايي بسيار مشکل انجام ميشود.
اين متخصص بيماريهاي اعصاب وروان به مشکل بودن سم زدايي در اين افراد اشاره کرد و گفت: بسياري از مردم و حتي پزشکان نيز از عوارض خطرناک ترامادول آگاهي كاملي ندارند.
وي در خصوص استفاده از داروهاي روانگردان به ايسنا گفت: فرد حتي با يک بار استفاده از اين دارو معتاد شده و اگر به مدت سه روز استفاده كند، دچار آسيبهاي ماندگار مغزي ميشود.
به گفته اين متخصص، استفاده پياپي اين دارو باعث تخريب سلولهاي مغزي و ايجاد سندروم بي انگيزگي در فرد شده و از بعد رواني مشکلات جدي را به دنبال خواهد داشت.