t7a1466vjsgc63jukg

همه انسانها با بیماری آرتریت روماتوئید آشنایی دارند و مدام در پی شیوه هایی برای  رهایی از این بیماری دردناک هستیم. ولی متاسفانه این بیماری فقط شامل درد مفصلی نمی شود

 

زمانی که فردی به بیماری آرتریت روماتوئید مبتلا می شود، درد و التهاب مفاصل شایع ترین و البته آزاردهنده ترین مشکل است.

 

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید آرتریت روماتوئید می تواند بر سایر قسمت های بدن هم تاثیراتی سوء داشته باشد، مثل پوست.

 

بیمار با دیدن برخی علائم پوستی سریعا به فکر چاره بوده و انواع درمان ها را دنبال می کند.

 

در حالی که از وجود ارتباط بین این علائم پوستی و بیماری آرتریت روماتوئد کاملا غافل است. پس بهتر است این موضوع را بهتر بشناسیم.

 

در برخی موارد، مشکلات و عوارض پوستی ناشی از خود بیماری آرتریت روماتوئید اند و در برخی دیگر داروهای مصرفی برای درمان و کنترل این بیماری هستند که منجر به عوارض پوستی می شوند. در اینجا می خواهیم به چند مورد از مشکلات ناشی از آرتریت روماتوئید بپردازیم:

 

1- پدیده رینود

در پدیده رینود، عروق خونی که خون را به انگشتان دست و پا می رسانند منقبض و تنگ می شوند. علت این تغییرات می تواند کاهش دمای بدن یا استرس باشد. علائمی از پدیده رینود که می تواند بر پوست تاثیر بگذارند شامل مواد زیرند:

 

– انگشتان دست و پا سفید و گاهی کبود می شوند

– احساس سرما، درد و بی حسی

– ضربان، خارش و التهاب و گرم شدن پوست، زمانی که خون برمی گردد

– زخم ها و جراحاتی بر روی انگشتان که آرام بهبود می یابند

 

مراقب باشید در هوای سرد، لباس کافی به تن داشته باشید. شاید به نظرتان اغراق آمیز باشد، اما پوشیدن دستکش در هوای سرد حتی در منزل می تواند توصیه خوبی برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید باشد.

آرتریت روماتوئید می تواند بر پوست شما تاثیر بگذارد و علت این تاثیر می تواند خود بیماری و یا درمان ها و داروهای توصیه شده در این بیماری باشد. پس بهتر است از مصرف بی رویه داروها و مخصوصا ضد التهاب هاب غیر استروئیدی خودداری شود

 

2- ندول های روماتوئیدی

حدود نیمی از افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید، دچار ندول و یا همان برآمدگی های روماتوئیدی می شوند. این ندول ها، گره های از بافت اند که زیر پوست توسعه پیدا می کنند. اغلب اطراف نواحی استخوانی مثل انگشتان و آرنج ها و زانو تشکیل می شوند. گاهی اوقات این ندول ها خود به خود از بین می روند. اما علت ایجاد این ندول ها، مصرف دسته ای از  داروها به نام DMARDs است که در درمان آرتریت به کار می روند و می توانند باعث ایجاد این ندول ها به طور مکرر شوند.

 

3- کبود شدن

گروهی دیگر از داروها که در کنترل التهاب بیماری آرتریت روماتوئید کاربرد دارند، کورتیکواستروئید ها هستند. این داروها نیز می توانند باعث نازک شدن پوست و آسیب پذیری در نتیجه افزایش ساییدگی، کبودی و زخم های پوستی شوند.

 

4- نقاط و لکه های قرمز

آرتریت روماتوئید گاهی اوقات می تواند باعث ایجاد عارضه ای به نام واسکولیت یا التهاب عروق خونی پوست شود.

 

شایع ترین علامت این التهاب، نقطه نقطه های قرمز روی پوست است که گاهی به صورت لکه های پوستی دیده می شوند.

 

افرادی که داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مثل آسپیرین، بروفن و مسکن های موجود در این گروه را مصرف می کنند به نور خورشید حساس تر بوده و بیشتر مستعد ابتلا به این عارضه هستند. پس استفاده از کرم های ضد آفتاب و محافظت از پوست در مقابل نور مستقیم خورشید برای این گروه خیلی اهمیت دارد.

 

همچنین بهتر است این افراد کمتر در معرض اشعه ماورای بنفش قرار بگیرند.

 

نکات کلیدی

– آرتریت روماتوئید می تواند بر پوست شما تاثیر بگذارد و علت این تاثیر می تواند خود بیماری و یا درمان ها و داروهای توصیه شده در این بیماری باشد. پس بهتر است از مصرف بی رویه داروها و مخصوصا ضد التهاب هاب غیر استروئیدی خودداری شود.

 

– در پدیده رینود، عروق خونی که خون را به انگشتان دست و پا می برند، تنگ می شوند. تغییر رنگ غیر عادی پوست، زخم شدن، التهاب و ورم پوستی نتیجه ی این پدیده است. علت های اصلی این انقباض را استرس وک اهش دمای هوا می دانند. از آنجایی که خود استرس عامل مهمی در تشدید بیماری آرتریت روماتوئید است، دوری از محیط ها و شرایط تنش زا می تواند یکی از راهکار های خوب برای تخفیف علائم باشد.

 

– همانطور که گفتیم آرتریت روماتوئید می تواند باعث واسکولیت و التهاب عروق خونی تغذیه کننده پوست شده و در نتیجه لکه های پوستی ایجاد شوند. از طرفی عواملی مثل فشار خون و چربی خون بالا می توانند دیواره عروق را برای این آسیب مستعدتر کنند. پس داشتن سبک زندگی سالم، برنامه غذایی مناسب و فعالیت بدنی با تامین سلامت عروق، خطر این عارضه را کاهش خواهد داد.

منبع-http://www.tebyan.net/