افرادی که مبتلا به درد کلیه و سنگ کلیه هستند لازم است از رژیم های غذایی خاصی استفاده نمایند.برخی افراد بر این باورند نوشیدن مقدار زیادی آب هیچ تاثیری بر روند بهبود درد کلیه و پیشگیری از آن ندارد.دکتر ناصر سیم فروش اورولوژیست و جراح کلیه و مجاری ادراری اظهار داشت نوشیدن یک لیوان آب در هر ساعت برای افرادی که مستعد بیماری های کلیوی هستند بسیار مناسب است.
جراح کلیه و اورولوژیست با بیان اینکه سنگ کلیه شایع ترین علت درد کلیه است به نسخه ای ساده برای پیشگیری از این درد ها اشاره کرد. وی ادامه داد : این درد در بسیاری از موارد با آپاندیس اشتباه گرفته می شود به طوری که این درد از پهلو تا پاها کشیده می شود و این بیماری بیشتر به دلیل کاهش نوشیدن آب و افزایش غلظت ادرار ایجاد می شود.
سیم فروش یاد آور شد: 80 درصد از سنگ های کلیه از نوع کلسیم اوگزالات و کمتر از یک سانتی متر است و نوشیدن آب فراوان مانع از تجمع تدریجی رسوب ها در کلیه می شود .وی گفت: دیسک های حاد و مزمن کمری و آرتروز ها درد را در کلیه ها و اطراف آن نیز منتشر می کنند، که هیچ ارتباطی به درد کلیه ندارد و به همین دلیل مراجعه به پزشک خانواده و انجام سونوگرافی اورژانسی یکی از مهم ترین کار های مواجه با درد های کلیوی است.
درمان سنتی درد کلیه
یکی از بهترین نسخه های گیاهی برای درمان درد کلیه ، لیمو می باشد. برای فرونشاندن درد کلیه بر حسب بنیه بیمار در هر روز از پنج تا هفت لیمو خورده شود. در هفته اول هر روز یک لیمو را آب گرفته و با کمی آب، صبح ناشتا، ده دقیقه بعد از حمام صبح آن را بنوشید. در هفته دوم آب دو لیمو را باید به همین ترتیب بنوشید. این عمل می بایست تا هفته هفتم که تعداد لیمو در هر روز به هفت عدد می رسد ادامه پیدا کند.
برای معالجه درد کلیه و همچنین تقویت کلیه ها معمولاً رژیم های خاصی به کار می برند که در دوران آن رژیم ها فقط آب انگور، لیمو و آب معدنی مصرف می گردد. یکی از مهم ترین و کاراترین این رژیم ها، رژیم پیاز می باشد که معمولاً در فصل بهار که میوه های نامبرده در بالا در بازار موجود نمی باشند، گرفته می شود. رژیم پیاز زمانی تجویز می شود که بدن احتیاج به تخلیه و دفع سموم دارد و یا بافت های بدن اشخاص چاق پر از آب شده است و آب آن باید تخلیه گردد.
- روغن بادام در گرمی و سردی معتدل است و مصرف آن در افرادی که خروج قطره قطره ادرار دارند مفید بوده و به دفع سنگ های ادراری کمک می کند.
- روغن کنجد نیز دارای خواص کنجد بوده و در رفع سوزش ادرار مۆثر است.
- مارچوبه شکننده سنگ های مثانه و پاک کننده کلیه و ادرارآور و از بین برنده بیماری های کلیه و مثانه است.
- سیر ادرارآور است و برای کسانی که ادرارشان قطره قطره خارج می شود مفید است و سنگ های کلیه را از بین می برد.
- کرفس ادرارآور است و کلیه و مثانه را پاک سازی می کند و سنگ مثانه را از بین می برد.
- کنگر مقوی دستگاه گوارش بوده و برگ آن ادرارآور است.
- شوید نیز ادرارآور بوده و برای دفع سنگ کلیه و مثانه مفید است و درد کلیه و مثانه را بهبود می بخشد.
- همچنین پونه نیز ادرارآور است.
منبع: نبض ما