دکتر پگاه رستمی درباره شرایط نگهداری و خرید ماهی قرمز در آستانه سال نو، گفت: ماهیهای زینتی از جمله ماهی قرمز اگر در شرایط غیربهداشتی نگهداری شوند، ممکن است ناقل بیماریهایی مثل “سالمونلا” و “سل پوستی” باشند.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه به مردم توصیه کرد :افراد برای تهیه ماهی به مراکز تحت نظر و دارای مجوز دامپزشکی مراجعه کنند.
وی افزود :از خرید ماهی از افرادی که به صورت متراکم و در شرایط نامناسب اقدام به نگهداری ماهی میکنند، خودداری کنند.
پگاه رستمی گفت :موقع خرید باید توجه کرد که بالههای ماهی تا نخورده باشد، ماهی شنای متعادلی داشته باشد و علایم عصبی مانند چرخش دور خود و کوبیدن سر به دیواره آکواریوم نداشته باشند.
وی حالت بیرون زدگی چشمهای ماهی، تشکیل گلولههای پنبه ای اطراف دهان، دور دم و باله ها و همچنین سفید شدن پوست ماهی را از علائم ماهیهای بیمار عنوان کرد که باید به آن توجه کرد.
رستمی در مورد شرایط نگهداری ماهی قرمز نیز گفت: برای هر قطعه ماهی به یک تا دو لیتر آب نیاز است و باید نسبت سقف به حجم نیز رعایت شود و از ظروف دهان گشاد برای تبادل بهتر اکسیژن استفاده کرد.
مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه کلرزدایی آب مورد استفاده در تنگ ماهی را از دیگر موارد مهم در نگهداری برشمرد و یادآور شد: حتما 24 ساعت قبل از استفاده باید آب را در جایی نگهداری کرد تا کلر آن خارج شود.
وی معتقد است، تنگ ماهی باید هفتهای یک یا دو مرتبه توسط نمک ضدعفونی شود و در هنگام رهاسازی نیز ماهی در استخرهای تعبیه شده در پارک ها رها شوند.
به گفته این مسئول، ماهیها به هیچ وجه نباید در آبهایی مثل رودخانه که به آب های آزاد راه پیدا میکند رها شوند، چون امکان دارد ماهی ناقل بیماری باشد و حیات وحش را آلوده کند و شرایط اکوسیستم را به هم بزنند.
رستمی با اشاره به اینکه غذادهی به ماهیها روزی یک یا دو مرتبه بیشتر نباید باشد، افزود: میزان غذا باید بگونهای باشد که هربار بلافاصله توسط ماهی مصرف شود و باقی مانده غذا در سطح آب باقی نماند.
منبع: باشگاه خبرنگاران