عفونت کلیه به واسطه باکتریهایی که ابتدا در مثانه حضور دارند، شکل میگیرد. در صورت بقای باکتریها، این امکان وجود دارد که آنها به قسمتهای بالایی وارد شده و موجب عفونت کلیه شوند.عفونتهای کلیوی به عنوان یکی از شایع ترین و رایج ترین بیماریهای اورولوژی محسوب میشوند.هر چند که نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز در برخی موارد می تواند راهکاری برای درمان عفونت های جزئی کلیوی باشد و نشانه های عفونت را تسکین دهد،اما موجب مرگ باکتریهای عامل عفونت نمیشود.
عفونتهای کلیه که در جامعه پزشکی به نام «پیلونفریت» شناخته میشوند، مشکل آفرین هستند. این یک عفونت اندامی جدی است و فرد مبتلا باید به خوبی به این شرایط رسیدگی کند. در شرایطی که عفونتهای مثانه به واقع ناراحتکننده و آزاردهنده هستند، اما عفونتهای کلیه میتوانند حتی مرگبار باشند.
از آن جایی که همه چیز به یکدیگر مرتبط است، عفونتهای کلیه از نظر فنی عفونتهای دستگاه ادراری هستند، اما نشانههای متفاوتی بین عفونتهای مثانه و عفونتهای کلیه وجود دارند.
عفونتهای مثانه به طور کلی موجب یک احساس سوزش هنگام دفع ادرار، نیاز افزایش یافته به استفاده از دستشویی، و احتمال مشاهده خون در ادرار میشوند. اما عفونتهای کلیه افزون بر این نشانهها میتوانند به درد در ناحیه کمر، جایی که کلیهها قرار گرفتهاند، تب و لرز منجر شوند. اگر عفونت کلیه درمان نشود، میتواند وارد خون شود و حتی مرگ فرد را در پی داشته باشد.
عامل کلیدی این است که نشانههای عفونت مثانه را جدی گرفته و هرچه سریعتر آنها را درمان کنید. اما اگر با نشانههای عفونت کلیه مواجه هستید، توصیه میشود هرچه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه کنید. با توجه به شدت عفونت، مصرف آنتی بیوتیک برای بیمار تجویز خواهد شد.
مهمترین نکته این است که از خوددرمانی عفونت دستگاه ادراری پرهیز کنید، زیرا ممکن است به وخیمتر شدن شرایط منجر شود و شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت کلیه قرار دهد.
منبع: راهنمای سفر من