24

پیتزا یکی از غذا هایی است که پیر و جوان نمی شناسد ، اکثر افراد عاشق آن هستند ، کودکان نیز تمایل زیادی به خوردن پیتزا دارند ، اما همانطور که می دانید ، پیتزا خوراکی است که می تواند برای بدن مضر باشد ، اما همیشه راهی برای از بین بردن مضرات غذا وجود دارد.

پیتزا یکی از غذاهایی است که بچه ها تمایل فراوانی به خوردنش دارند و والدین می توانند هر ماده غذایی ای که فرزندشان از خوردن آن سرباز می زند، در این غذا بریزند و به او بخورانند…

یکی از این گروه هایی که بچه ها تمایل چندانی به خوردن آن ندارند، سبزیجات است که ارزش بسیار زیادی دارد. ما نیز در این صفحه، پیتزای سبزیجات را پیشنهاد می کنیم. پس با ما همراه شوید و این مطلب را تا انتها بخوانید.

 

 

نکته های خانه داری

سبزی ها را حداکثر یک ساعت قبل از طبخ پیتزا با چاقوی تیز خرد کنید و برای آنکه قارچ کمتر آب بیندازد، به آن کمی آبلیمو بزنید و برای اینکه ویتامین های موجود در غذا، در اثر طبخ کمتر از بین برود آن را در مایکروفر بپزید، زیرا سرعت پخت در این روش بالاست، به طوری که اگر خمیرهای آماده را که محتویات پیتزا روی آن چیده شده اند چند دقیقه در مایکروفر قرار دهید، کاملا مغزپخت خواهند شد.

 

 

مـقـدار کـالـری

این غذا در مجموع ۲۰۰۰ کیلوکالری انرژی دارد اما اگر آن را به ۱۲ برش تقسیم کنید، مقدار کالری هر برش ۱۶۵ کیلوکالری خواهد بود و در صورتی که کودک ۳ برش از آن را میل کند، به او حدود ۵۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید.

 

 

مـواد لازم (برای۴ نفر)

خمیر پیتزای آماده /۲عدد /۹۶۰کیلوکالری

کلم بروکلی خرد شده /۱لیوان /۲۵کیلوکالری

گوجه فرنگی خردشده /۲/۱لیوان /۱۰کیلوکالری

فلفل دلمه ای قرمز خردشده /۱لیوان /۲۵کیلوکالری

ذرت /۲/۱لیوان /۸۰کیلوکالری

قارچ خردشده /۱لیوان /۲۵کیلوکالری

سینه مرغ /۱۵۰گرم /۲۵۰کیلوکالری

پنیر خامه ای /۱قاشق مرباخوری /۹۰کیلوکالری

پنیر پیتزا /۱۰۰گرم /۴۵۰کیلوکالری

روغن کنجد /۲قاشق مرباخوری /۹۰کیلوکالری

سس گوجه فرنگی /۴ قاشق غذاخوری /۲۰کیلوکالری

آویشن / به میزان دلخواه/ ۰۰۰ کیلوکالری

 

 

طـرز تـهـیـه

ابتدا خمیرهای پیتزا را با پنیر خامه ای و نصف سس گوجه فرنگی آغشته کنید. سینه مرغ را که قبلا پخته اید، ریش ریش کنید و بعد از کمی تفت دادن، روی خمیرها بریزید. حالا سبزی ها را به غیر از قارچ، کمی بخارپز کنید و به محتویات دیگر بیفزایید. پنیر پیتزا، آویشن و باقی مانده سس قرمز را بریزید و برای پخت در فر قرار دهید و پس از طلایی شدن، از فر خارج و سرو کنید.

 

 

کلم بروکلی؛ ضد عفونت

عفونت دستگاه تنفس و گوارش شایع ترین بیماری هایی هستند که بچه ها به آن مبتلا می شوند اما نتایج مطالعه ها نشان می دهد گنجاندن کلم بروکلی در برنامه غذایی می تواند شیوع این عفونت ها را در بچه ها کاهش دهد زیرا این سبزی مملو از بتاکاروتن است و مصرف ۱۰۰ گرم از آن، نزدیک به ۶۰۰ میکروگرم از این ماده مغذی به بدن می رسد که در بدن به ویتامین A تبدیل خواهد شد و ویتامین A با تقویت عملکرد دستگاه ایمنی و فعال کردن گلبول های سفید، زمینه بروز عفونت ها را کم خواهد کرد. البته برای دسترسی هر چه بیشتر به بتاکاروتن، این سبزی را بخارپز کنید. بروکلی، سبزی ای با خاصیت ضدسرطانی است زیرا آنتی اکسیدان های قوی ای مثل بتاکاروتن دارد.

 

 

فلفل دلمه ای قرمز؛ ضدسرماخوردگی

در این روزهای سرد سال، سرماخوردگی از بیماری های شایعی است که بچه ها در معرض ابتلا به آن قرار دارند. کمی تغییر در برنامه غذایی روزانه، زمینه بروز این بیماری را کاهش می دهد، مثلا افزودن فلفل دلمه ای رنگی به رژیم غذایی بچه ها می تواند بسیار موثر باشد. این سبزی از منابع عالی ویتامین C و بتاکاروتن است؛ ۲ ماده مغذی که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. بر اساس نتایج تحقیقات انجام شده، ویتامین C موجود در فلفل دلمه ای قرمز ۱۴۰ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم، تقریبا ۲ برابر مقدار ویتامین C یک پرتقال است. عادت به خوردن این سبزی در بچه ها شدت علایم و مدت سرماخوردگی را کاهش خواهد داد. برای دریافت هر چه بیشتر ویتامین C، توصیه می شود فلفل دلمه ای را تازه یا کمی بخارپزشده مصرف کنید زیرا این ویتامین به حرارت حساس است و در اثر آن از بین خواهد رفت.

ذرت؛ ضد چاقیذرت، منبع کربوهیدرات های پیچیده ای به نام نشاسته است که منبع انرژی هستند. بررسی ها نشان داده اند افرادی که از منابع کربوهیدرات های پیچیده استفاده می کنند، کمتر سراغ منابع چربی می روند و دچار اضافه وزن نخواهند شد زیرا هر گرم کربوهیدرات، ۴ کیلوکالری انرژی دارد که در مقابل ۹ کیلوکالری انرژی حاصل از دریافت چربی، بسیار کم است، بنابراین بچه های پرخور که زمینه چاقی در آنها وجود دارد، بهتر است به جای وعده های چرب و پرکالری، غلاتی مانند ذرت مصرف کنند که هم انرژی مورد نیاز آنها را تامین می کند و هم به دلیل فیبری که دارد، باعث اضافه وزن نخواهد شد. دریافت فیبر به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک می کند و در صورت داشتن یبوست، شدت این مشکل نیز کمتر خواهد شد.

 

 

همراه این غذا

سسی که همراه این غذا میل می شود، سس گوجه فرنگی است که توصیه می شود از نوع خانگی باشد تا بتوانید هم از تازگی آن مطمئن باشید و هم مقدار چاشنی های به کار رفته در آن، حداقل باشد. حتما می دانید که متخصصان تغذیه توصیه می کنند در دوران کودکی کمترین مقدار چاشنی و ادویه به غذای کودک اضافه شود. خوردن این غذا با کمی سیب زمینی سرخ شده، کالری وعده غذایی کودک را افزایش خواهد داد. یادتان باشد نوشیدنی مناسب با این غذا، آب پرتقال تازه است که منبع مناسب ویتامین C محسوب می شود.

 

 

اگر کودک شما لاغر است

برای افزایش مقدار کالری، بهتر است به غذا ذرت بیشتر و نخودفرنگی بیفزایید. به علاوه، می توانید سیب زمینی را نیز به صورت نازک برش دهید و سرخ کنید و در تهیه این غذا از آن استفاده کنید.

 

 

اگر کودک شما یبوست دارد

سبزی هایی مانند کلم بروکلی، قارچ و حتی فلفل دلمه ای به دلیل فیبری که دارند، می توانند از شدت یبوست بکاهند اما افزودن سبزی ای، مانند ریحان نیز نه تنها فیبر این غذا را افزایش می دهد، بلکه طعم آن را دلپذیرتر خواهد کرد.

 

 

اگر کودک شما سرما خورده

بهتر است همراه این غذا یک لیوان آب پرتقال تازه مخلوط شده با آب لیموشیرین میل کند. محتویات غذا را تا جایی که امکان دارد، تفت ندهید و از چاشنی هایی مانند آویشن و سس گوجه فرنگی خانگی برای طعم دادن به این غذا استفاده کنید.

 

منبع:آفتاب