از منابع غذایی حاوی ید چه میزان اطلاع دارید این ماده معدنی در چه نوع خوراکی هایی یافت می شود غذاهای دریایی و گوشت،نمک ید دار،کلپ و سایر جلبک های دریایی ،شیر، ماست و پنیر از جمله مواد غذایی مفید برای دریافت ید به شمار میروند منابع سرشار از ید را در این بخش به شما معرفی خواهیم کرد .
ید یک ماده معدنی ضروری برای رشد سالم بدن است. ید نقش مهمی در عملکرد تیروئید دارد و کمبود این ماده معدنی علت بروز کم کاری تیروئید است. علاوه بر نمک ید دار، برخی از موادغذایی غنی از این ماده معدنی برای رشد و عملکرد طبیعی وجود دارد. بنابراین برای تامین نیاز روزانه توصیه شده ۱۵۰ میکروگرم ید از موادغذایی سرشار از این ماده معدنی نیز استفاده کنید.
غذاهای دریایی و گوشت
ماهی منبع اصلی این ماده معدنی است. همچنین از منابع سرشار از ید می توان به ماهی کاد و میگو اشاره کرد که در هر وعده مصرفی به ترتیب ۱۹۸ و ۷۰ میکروگرم ید دارند. ماهی تن در هر ۱۷۰ گرم حاوی ۳۴ میکروگرم و ۸۵ گرم سینه بوقلمون نیز محتوی ۳۴ میکروگرم ید است.
نمک ید دار
کلپ و سایر جلبک های دریایی
براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، جلبک قهوه ای کلپ، نوری و واکامه غنی از ید بوده و اضافه کردن آنها به موادغذایی مصرفی انتخاب خوبی است. کلپ را می توان به عنوان چاشنی غذا یا به صورت مکمل مصرف کرد. براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، محتوای ید موجود در جلبک های دریایی متقاوت است، به طوریکه می تواند فراتر از ۴۵۰۰ میکروگرم در هر ۷ گرم باشد.
شیر، ماست و پنیر
ماست و سایر فرآورده های لبنی غنی از ید بوده، زیرا معمولا دامداران به غذاهای مصرفی حیوانات ید اضافه می کنند. در تابستان به گاوها اجازه چریدن داده می شود، درحالیکه خاک میزان پایینی ید دارد، بنابراین در این فصل میزان ید در بدن گاوها کم است. یک فنجان شیر ۵۶ میکروگرم ید دارد.نسخه