انسولین ممکن است در مبتلایان به بیماری آلزایمر نقصان حافظه را کُند کند یا از آن پیشگیری کند.
به گزارش هلثدی نیوز یک پژوهش آزمایشگاهی در دانشگاه نورثوسترن در آمریکا انجام شده است، نشان داد که انسولین به عنوان محافظی عمل میکند که مانع تاثیر پروتئینهای سمی میشود که در آلزایمر به مدارهای عصبی،مسئول ایجاد خاطرات صدمه میزنند.
ویلیام کلاین، پژوهشگری در مرکز عصبشناختی شناختی و بیماری آلزایمر دانشگاه نورثوسترن یکی از این پژوهشگران در این باره گفت: “درمانهای طراحیشده برای افزایش حساسیت به انسولین در مغز میتواند راههای جدیدی برای درمان بیماری آلزایمر فراهم کند. نتایج ما نشان میدهد که تشدید سیستم پیامدهی انسولین میتواند سلولهای عصبی را در مغز محافظت کند.”
این یافتهها همچنین به شواهد اخیر اضافه میشود که برخی از پژوهشگران،آلزایمر را شکلی از دیابت محسوب میکنند. این گزارش در شماره 2 فوریه نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
در این بررسی انسولین و روزیگلیتازون (Avandia) – یک داروی افزایشدهنده حساسیت به انسولین که برای درمان دیابت نوع 2 به کار میرود- سلولهای عصبی به دست آمده از هیپوکامپ – یکی از مراکز اصلی حافظه مغز- را محافظت کردند. این پژوهش نشان داد که با این شیوه سلولهای عصبی از “لیگاندهای قابلانتشار مشتق از بتا ٱمیلوئید” یا ADDLs محافظت میشوند.
ADDLها پروتئینهایی هستند که به سیناپسهای (محلهای اتصال سلولهای عصبی) ایجادکننده حافظه متصل میشوند و به نقصان حافظه میانجامند.
مشخص شده است که ADDLs در ایجاد آلزایمر نقش دارند.
فرماندا جی دی فلیس، دانشمند مدعو سابق در آزمایشگاه کلاین و استادیار دانشگاه ریودوژانیرو در برزیل در این باره گفت: “این کشف که داروهای ضددیابتی سیناپسها را در مقابل ADDLs محافظت میکنند، امید جدیدی را برای مقابله با نقصان حافظه در بیماری آلزایمر ایجاد میکنند.”
این پژوهشگران اخیرا در یک پژوهش مرتبط نشان دادهاند که ADDL باعث مقاومت به انسولین در سلولهای عصبی میشود چرا که گیرندههای انسولین را در سلولهای عصبی که به آنها متصل میشود، از بین میبرد.