مغز، برای انجام فعالیت های روزانه ی ما، به قند نیاز دارد. این قند مورد نظر خود را از کجا تامین می کند؟ آیا از میزان قندی که روزانه در خوراک خود مصرف می کنیم تامین میشود؟ جالب است بدانید که مغز، قندی به نام فراکتوز را تولید می کند که در ادامه ی مطلب در مورد این قند و نحوه ی تولید آن، بیشتر بحث خواهیم کرد.
محققان در آزمایشهایی که با همکاری هشت داوطلب بزرگسال سالم دریافتند در مغز نوع سادهای از قند به نام گلوکز به فراکتوز تبدیل میشود. محققان با نشان دادن این که وجود فراکتوز در مغز نتیجه مصرف این نوع قند در مواد خوراکی نیست، اثبات کردند هر نوع قندی که در رژیم غذایی روزانه مصرف شود، قابلیت تبدیل شدن را به فراکتوز دارد.
به گفته محققان فرآیند تبدیل گلوکز به فراکتوز در سایر اندامهای بدن نیز انجام میشود و احتمالا این رویکرد بدن شیوه دیگری برای نشان دادن آثار مخرب قند خون بالا است.
در مغز انسان وجود گلوکز موجب ارسال سیگنالهایی مبنی بر سیری میشود، اما فراکتوز چنین نقشی ندارد. محققان در تلاشند تا علت تبدیل این دونوع قند را در مغز بیابند. این تحقیقات اطلاعات ارزشمندی را برای درک اثرات فراکتوز بر مغز در اختیار محققان قرار میدهد.