همانطور که می دانید، کاهش فشار خون میتواند اثر بسزایی در پیشگیری از سکته مغزی داشته باشد. اما برنامه غذایی متاسب و گنجاندن غذاهایی که مغز را بیشتر یاری کند هم بی اثر نخواهد بود. گزینش غذایی مناسب میتواند تا 27 درصد خطر احتمالی این بیماری را کاهش دهد.
بهترین گزینه های غذایی برای کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی از این قرارند:
ماهی سالمون: اینطور ثابت شده که مصرف ماهی برای چهار بار در هفته می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را تا 30 درصد کاهش دهد. محققان می گویند چربی های امگا 3 موجود در ماهی های آزاد، ماهی تن و … خطر التهاب در شریان ها را کاهش می دهد و منجر به بهبود جریان خون و کاهش احتمال لخته خون می شود.
بلغور جو: مصرف روزانه یک کاسه بلغور جو منجر به کاهش کلسترول بد یا همان ال دی ال می شود. کلسترول ال دی ال خود عامل بروز پلاک در رگ های خونی اطراف مغز است و شانس ابتلا به سکته مغزی ایسکمیک را افزایش می دهد. این سکته، رایج ترین نوع سکته مغزی است. اگر شما در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی هستید، کلسترول ال دی ال خود را باید زیر 100 میلی گرم در دسی لیتر نگه دارید. برای رسیدن به این هدف، شما باید روزانه 20 گرم فیبر محلول به بدن برسانید و این در حالی است که سه چهارم فنجان بلغور جو، 15 درصد از نیاز روزانه شما به فیبر محلول را تامین می کند.
لوبیای سیاه و سفید: سه چهارم فنجان از این لوبیا و مصرف روزانه آن، 27 درصد میزان نیاز به فیبر را برطرف می کند و خود راهی است برای کاهش ال دی ال و خطر ابتلا به سکته مغزی.
سیب زمینی شیرین: نصف فنجان از این سیب زمینی، 1.8 گرم فیبر محلول دارد. بعلاوه، سیب زمینی شیرین سرشار از آنتی اکسیدان ها برای جلوگیری از تشکیل پلاک در رگ های خونی اطراف مغز است.
بلوبری: آنتی اکسیدان های موجود در این میوه، منجر به گشاد شدن رگ های خونی برای بهبود جریان خون و کاهش التهاب است.
شیر کم چرب: فراورده های لبنی حاوی کلسیم، منیزیم، و پتاسیم هستند که همگی می توانند به کنترل موثر فشار خون کمک کنند. فقط اگر استعداد ابتلا به بیماری های قلبی را دارید و یا مبتلا به این بیماری ها هستید، نوع کم چرب محصولات لبنی را انتخاب کنید.
موز: تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه 1.5 گرم پتاسیم خطر ابتلا به سکته مغزی را تا 28 درصد کاهش می دهد. هدف، دریافت روزانه 4700 میلی گرم پتاسیم است و این در حالی است که یک عدد موز 422 میلی گرم پتاسیم دارد.
دانه کدو تنبل: مصرف غذاهای غنی از منیزیم می تواند خطر ابتلا به سکته مغزی را تا 30 درصد کاهش دهد. مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری دانه کدو تنبل 500 میلی گرم منیزیم به بدن می رساند.
چای سبز: متخصصان توصیه میکنند که روزانه یک فنجان چای سبز بنوشید. این چای مفید منبع طبیعی آنتیاکسیدان ها، پولیفنول ها و ترکیبات ضروری برای کاهش کلسترول خون و مقابله با سکته مغزی است. برای بهرهبرداری هر چه بیشتر از فواید چای سبز، حدود 20 دقیقه بعد از وعده های غذایی اصلی یک فنجان چای سبز بنوشید.
آووکادو: آووکادو سرشار از اسیدهای چرب مفید برای سلامت مغز است. این اسیدهای چرب شامل اسیدهای چرب امگا 3 ها هستند که قادرند از اکسایش سلول ها و پیری زودهنگام پیشگیری کنند. شما می توانید در چهارچوب یک رژیم غذایی سالم و کم چرب روزانه نصف عدد آووکادو میل کنید.
منبع: ایمنا