در میان سوپ هایی که در ایران درست میشود سوپ جو از بهترین و خوشمزه ترین سوپ ها میباشد که علیرغم طعم عالی اش از خاصیت های متعددی بهره می برد.افرادی که رژیم غذایی دارند میتوانند از سوپ جو استفاده کنند که از بهترین موارد برای این افراد میباشد.سوپ جو بسیار مفید است و برای سلامتی انسان خواص زیادی دارد.
سوپ جو
دستور پخت سوپ جو بسیار ساده است ولی لازم است بدانید که مدت زمان زیادی را باید صرف پخت کنید چون هر چه بیشتر روی حرارت بماند سوپ بهتر جا می افتد پس بهتر است چند ساعت قبل از زمانیکه میخواهید غذا را سرو کنید پخت را آغاز کنید
از مزیت های این سوپ این است که معمولا تمامی مواد آن در خانه موجود است درست است که مواد اولیه زیادی لازم دارد ولی مواد ساده ایت که در هر خانه ای پیدا میشود
در هر صورت اگر بدنبال یک پیش غذای مناسب و خوشمزه هستید و یا یک وعده ی غذایی سبک مناسب میخواهید سوپ جو بهترین گزینه است
مواد لازم برای تهیه سوپ جو
موادی که برای تهیه سوپ جو لازم دارید شامل موارد زیر است البته مقدار موادی که گفته شده حالت استاندارد یک سوپ جو است ولی شما میتوانید به سلیقه ی خود مقدارهای آن ها را کم و زیاد کنید ولی نسبتهای جو و مایعات را رعایت بفرمایید تا سوپتان خیلی غلیظ یا رقیق نشود
نصف سینه مرغ ،نیم کیلو گرم جو پوست کنده ، یک پیمانه جو پرک ، نیم کیلو قارچ ، نیم کیلو هویج ، دو عدد پیاز بزرگ ، یک پیمانه جعفر و گشنیز ، یک قاشق غذاخوری رب ، یک قاشق غذاخوری آبلیمو ، نمک و فلفل و ادویه و آبغوره به میزان لازم
دستور پخت سوپ جو
از شب قبل جو و جوپرک را خوب پاک کرده ، بشویید و داخل یک کاسه به همراه آب گرم ریخته خیس کنید
یک قابلمه برداشته و سینه مرغ را به همراه آب و پیاز خرد شده و ادویه ها روی حرارت بگذارید تا سینه مرغ بپزد
بعد از پخته شدن مرغ آنرا ریش ریش یا مربع مربع کنید و کنار بگذارید
پیازها را نگینی خرد کرده و روی حرارت بگذارید تا طلایی شود سپس به آن قارچ خرد شده را اضافه کنید ، کمی آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ ها بریزید و بعد حرارت را بالا ببرید تا قارچ آب نیندازد پس از آنکه کمی سرخ شدند از روی حرارت بردارید
اندازه ی قارچ ها به سلیقه ی خودتان بستگی دارد ولی پیشنهاد ما به شما این است که قارچ را ورقه ورقه کنید
نکته ی دیگر این است که میتوانید حتی قارچ را سرخ نکنید چرا که حین پخته شدن سوپ ، قارچ هم میپزد پس لزومی به سرخ کردن قارچ از پیش نیست
سپس یک قابلمه که گنجایش مواد شما را داشته باشد برداشته و جو ها را که خیس کرده اید به همراه همان آب داخل قابلمه بریزید و پیاز داغ ، قارچ ورقه ورقه شده ، هویج رنده شده ، مرغ و سبزی خرد شده را اضافه کنید حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا سوپ کامل بپزد و مواد جا بیفتند
در دستور اصلی سوپ جو ذرت جز مواد اولیه نمیباشد ولی اگر بخواهید میتوانید ذرت آب پز شده را هم به سوپتان اضافه کنید چون طعم فوق العاده ای به سوپتان میدهد
پس از گذشت مدت زمانی که سوپتان کامل جا افتاد و به غلظت مورد نظر رسید در مرحله آخر سبزی ها که اگر تازه باشند خیلی سوپ را خوش طعم تر میکند را به همراه مقداری آبغوره و ادویه های لازم اضافه کنید
در پایان در ظرفی که میخواهید غذا را سرو کنید بریزید و روی انرا با خامه و جعفری تزیین نموده و نوش جان کنید
منبع : ساعت 24