عضو انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: سوءمجاز سودابی ارتباط زیادی با مشکلات و ناراحتیهای عصبی دارد و تحقیقات نشان داده که بیماریهای عصبی مشکلات زیادی را ایجاد میکنند که یکی از آنها سرطان است.
مهدی برهانی عضو انجمن طب سنتی ایرانی، در خصوص درمان سرطان در طب سنتی گفت: در کتب طب سنتی آمده که اگر با تومور سرطانی برخورد کردید آن را جدا کرده و دور بیندازید. اما از آن جایی که در قدیم سرطانهای داخل شکمی و احشا تنها با درمانهای دارویی قابل بهبودی بودند، این توصیه فقط به سرطانهایی همچون پوست که روی سطح بدن بود، محدود میشد.
وی افزود: اینکه درمانهای طب سنتی میتواند در درمان سرطان موفق باشد، تاکنون نتیجه خاص و موفقیتآمیزی نداشته است. طب سنتی نمیتواند سرطان را به صورت صددرصد درمان کند.
برهانی اضافه کرد: چندی پیش یکی از مدعیان طب سنتی، اعلام کرده بود که 85درصد سرطانها از طریق درمانهای طب سنتی قابل بهبودی هستند و 15 درصد مابقی که درمان نمیشوند آنهایی هستند که دارو را درست مصرف نمیکنند. در جواب چنین مدعی باید گفت این فرد یا نمیداند، صددرصد یعنی چه و یا بیماری سرطان را نمیشناسد.
عضو انجمن علمی طب سنتی اضافه کرد: در درمان سرطان، زمانی که مراحل درمان آغاز میشود برای توقف رشد بافت سرطانی مجبور هستند رشد کل بدن را مختل کنند یا در هنگام از بین بردن بافت سرطانی، بافتهای سالم اطراف آن را نیز از بین میبرند به همین دلیل بیمار بینهایت ضعف بدنی پیدا میکند و دچار عوارض زیادی میشود.
برهانی تعریف سرطان در طب سنتی را تجمع ماده سودا در موضع خاص و پیشرفت آن دانست و گفت: ما 3 مرحله ورم سودابی ورم سخت و ورم پیشرفتهتر که همان سرطان است را داریم؛ این بافت پیشرفتهتر قابل برگشت به حالت قبل نیست.
برهانی گفت: برای جلوگیری از ایجاد ماده سودابی باید دستورات حفظ الصحه را رعایت کرد، یعنی فعالیت بدنی داشت، از پرخوری پرهیز کرد و در هوای سالم نفس کشید. همچنین باید بدانیم که سوءمجاز سودابی ارتباط زیادی با مشکلات و ناراحتیهای عصبی دارد. تحقیقات نشان داده که بیماریهای عصبی مشکلات زیادی را ایجاد میکنند که یکی از آنها سرطان است.
فارس