بسیاری از شب ها ممکن است خواب شما به دلیل یک تعریق شبانه به هم بریزد و حتی نتوانید دوباره به خواب بروید. اما این تعریق می تواند دلایل زیادی داشته باشد که اثر بعضی از آن ها را می توان کم کرد.
و اما 8 علت تعریق شبانه:
1- یائسگی:
گر گرفتی یائسگی می تواند در شب باعث عرق کردن شود. این علت عرق شبانه در خانم های ۴۰ یا ۵۰ ساله که یائسه می شوند بسیار شایع است.
2- تعریق ایدیو پاتیک:
تعریق ایدیو پاتیک وضعیتی است که در آن بدن به صورت مزمن به تولید عرق زیاد بدون هیچ علتی می پردازد و از لحاظ پزشکی قابل شناسایی است.
3- عفونت:
سل یا عفونت شایع ترین علل تعریق شبانه است. اما عفونت های باکتریایی مانند اندوکاردیت (التهاب دریچه ی قلب)، استئومیلیت (التهاب در استخوان ها) و آبسه می توانند باعث عرق شبانه باشند. تعریق شبانه همچنین می تواند یکی از علائم عفونت HIV باشد.
4- سرطان:
عرق شبانه یکی از علائم بعضی سرطان ها است. رایج ترین نوع سرطان در ارتباط با عرق شبانه، لنفوم است. با این حال افرادی که سرطان آن ها تشخیص داده نشده است اغلب علائم دیگری مانند: کاهش وزن غیر قابل توضیح و تب نیز دارند.
5- داروها:
مصرف برخی داروها می تواند به عرق شبانه منجر شود. داروهای ضد افسردگی یک نوع رایج این داروها هستند. از ۲۲ درصد مردم ۸ درصد به مصرف داروهای ضد افسردگی روی آورده اند، که این داروها تعریق شبانه را به همراه دارند. دیگر داروهای روانپزشکی نیز همراه با تعریق شبانه هستند. داروهایی مانند آسپرین و استامینوفن نیز گاهی اوقات می توانند منجر به تعریق شبانه یا گر گرفتگی شوند.
6- هیپوگلیسمی:
قند خون پایین باعث عرق کردن می شود. افرادی که در حال مصرف انسولین هستند یا بیماری دیابت دارند و داروهای مربوط به آن را مصرف می کنند در شب هیپوگلیسمی همراه با تعریق دارند.
7- اختلالات هورمونی:
تعریق و گرگرفتی را می توان به دلیل چند اختلال هورمونی دانست. از جمله می تواند فئوکروموستیوم، سندروم کارسینوئید و پرکاری تیروئید باشد.
5- علل نورولوژیک:
شرایط عصبی از جمله اتونومیک دیس رفلکسی، سیرنگومیلی پس از سانحه، سکته مغزی و نوروپاتی اوتونوم ممکن است باعث افزایش و ایجاد تعریق شبانه شود.
دکتر سلام