شاید یکی از ابتدایی ترین مراقبت ها از سلامت بدن، داشتن وزنی ایده آل و کنترل وزن باشد. زیرا بسیاری از بیماری ها با ورود چاقی و اضافه وزن همراه هستند و ریسک بیماری های مختلف به ویژه بیماری های قلبی با افزایش وزن بالا می رود. این افزایش وزن را گاهی می توان توسط جراحی های پیشرفته امروز بر طرف کرد.
بعضی ها اعتقادی به این جراحی ها نداشته و حتی آن ها را مضر هم می دانند. اما تحقیقات اخیر در این مورد مطالب دیگری را بازگو می کنند که ممکن است این نوع جراحی مفید هم واقع شود و بسیاری را از خطرات مرگبار بیماری های قلبی نجات دهد.
محققان در مطالعه ای دریافتند که جراحی های کاهش وزن با کاهش بیماری های قلبی، نا منظم شدن ضربان قلب، دیابت و نارسایی های قلبی گره خورده اند. در این مطالعه نشان داده شده است که جراحی های کاهش وزن به طور قابل توجهی ممکن است خطر ابتلای افراد چاق به نارسایی های قلبی را کاهش دهند.
محققان بیش از ۲۵۸۰۰ فرد چاق را که جراحی کاهش وزن را انجام داده بودند با بیش از ۱۳۷۰۰ نفر را که با استفاده از تغییرات عمده در شیوه ی زندگی اقدام به کم کردن وزن کرده بودند را با یکدیگر مقایسه کردند. هر دو گروه بدون سابقه ی نارسایی قلبی بودند. چهار سال پس از شروع درمان، گروه جراحی های کاهش وزن، وزن بیشتری از دست داده بودند و خطر ۵۰ درصدی پایین تری از نارسایی قلبی داشتند و همچنین نرخ پایین تری از مشکلات ریتم قلبی، دیابت و فشار خون بالا را در یافته ها نشان دادند.
این مطالعات نشان می دهند ارتباط بین چاقی و نارسایی قلبی ارتباطی غیر قابل انکار است و همین امر پشتیبانی و تلاش برای پیشگیری و درمان چاقی را بهتر آشکار می سازد. بر همین اساس جراحی کاهش وزن می تواند روش مناسبی برای کمک به این مسأله و کاهش بیماری های قلبی و عوارض مربوط به آن باشد. جراحی چاقی باعث بروز کمتر خطرات قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی، دیابت، فشار خون بالا و دیگر عوارض نارسایی قلبی است. در این مطالعه خطر ابتلا به نارسایی قلبی در بیمارانی که وزن بیشتری از دست داده بودند پایین تر بود ولی با این حال نمی توان ثابت کرد که چاقی حتماً باعث نارسایی قلبی می شود.
لینک مرتبط: بررسی جراحی کوچک کردن معده
دکتر سلام