شاید اگر قرار بود، قلب دومی روی صورت انسان قرار بگیرد که وظیفه اش تپندگی و ایجاد جریان زندگی باشد، چشم بهترین گزینه برای آن بود. چشم هایی که هر روز و هر شب، پنجره ای برای شناخت دنیای پیرامون را به روی ما می گشایند و می توانند با نور خود، ما را در شناسایی دنیا یاری کنند.
◊ سکته چشمی را جدی بگیرید!
سکته چشمی وضعیت بسیار خطرناکی است که می تواند در اثر کاهش جریان خون در بخش های جلویی چشم و بخش فوقانی عصب بینایی رخ دهد. به طور کلی اگر رگ های خونی که از عصب بینایی در مغز بیرون می آیند و به سمت شبکیه چشم می روند، دچار گرفتگی شوند، خون نمی تواند جریان پیدا کند، این حالت به نام انسداد سرخرگ مرکزی شبکیه چشم مشهور است.
وقتی که این سرخرگ مسدود می شود، خون به بافت های دیگر چشم مانند شبکیه چشم نمی رسد، و این بافت به مرور زمان دچار تیرگی شده و نابودی می شود. سیاه رگ که رگ خارج شده از بافت است، در این حالت بدون هیچ جریان خونی می ماند و اصلا جریانی را از بافت شبکیه خارج نمی کند، در این صورت، کل خون در بافت باقی می ماند و باعث ایجاد تورم می شود، خون در بافت جمع می شود، تورم ایجاد می شود، بافت بزرگ می شود و از درون خونریزی می کند و این خونریزی به بافت های دیگر هم انتقال پیدا می کند و سکته چشم رخ می دهد. البته این تنها دلیل سکته چشم نیست و حالت دیگری هم وجود دارد که خون به عصب بینایی نمی رسد و باعث کاهش بینایی و نور چشم در فرد می شود.
در این مطلب بیشتر بخوانید: نشانه های سکته مغزی در چشم
◊ سکته چشمی در کمین افراد میانسال
افراد میانسال و سالمند بیشتر در معرض خطر ابتلا به سکته چشم هستند، به طور کلی می توان گفت که انسداد جریان های خونی یا همان سکته بیشتر در سالمندان شایع است، اما خب این دلیل نمی شود که ما این خطر را از جوانترها دور بدانیم. بعضی دانشمندان معتقدند که افرادی که دچار بیماری های قلبی و عروقی هستند، هم در معرض ابتلا به بیماری های سکته چشمی هستند، این مساله هر چند که امروزه به طور دقیق ثابت نشده است، اما تا حدودی هم می تواند صحیح باشد.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: حرکات ورزشی برای رفع خستگی چشم