بروز بسیاری از بیماری ها در سنین پیری باعث به وجود آمدن مشکلات جسمی و روحی در کهنسالان می شود به همین دلیل رعایت رژیم غذایی مناسب در پیری برای پیشگیری از بیماری ها لازم است.
آمارها نشان میدهد که تنها در آلمان بیش از یک و نیم میلیون سالمند دچار سوء تغذیه هستند.
به گزارش ایسنا، با این حال این اختلال برای بسیاری ناشناخته بوده و این سوالات مطرح است که چه هنگام باید نگران سوء تغذیه عضو مسن خانواده بود و چه اقداماتی میتوان در جهت تامین تغذیه سالم برای آنها انجام داد؟
در سنین جوانی شکلاتها یکی پس از دیگری خورده میشوند و مسئله چربی و قند نیز چندان مهم نیست. افراد همواره روی ترازو میروند تا وزن خود را در حالت ایدهآل نگاه دارند، زیرا میل به خوردن غذاهای خوشمزه همواره زیاد است.
اما در سنین پیری و سالمندی اشتها از بین میرود و در بسیاری مواقع حتی میل به نوشیدن آب نیز کم میشود. در چنین شرایطی سوءتغذیه یکی از بیماریهای رایج افراد مسن میشود؛ بیماریای که بسیاری آن را چندان جدی نمیگیرند.
متخصصان تغذیه بر این باورند که حدود ۱.۶ میلیون نفر در آلمان در سنین بالای ۶۰ سال از سوءتغذیه مزمن رنج میبرند اما این سوال همواره مطرح است که افراد چگونه باید پی ببرند که فرد مسن در خانوادهشان از به سوءتغذیه مبتلا است و برای درمان سوءتغذیه چه باید بکنند؟
یکی از علائم سوءتغذیه این است که رنگ موها تغییر میکند و ناخنهای فرد نیز شکننده میشوند. التهاب در فرآیندهای غشایی مخاط دهان و همچنین لثه و لبها نیز از علائم عمومی سوءتغذیه هستند. اما چون این علائم در افرادی که به سوءتغذیه دچار نیستند هم میتوانند مشاهده شوند، بنابراین راههای تشخیص سوءتغذیه در افراد مسن تاحدودی دشوار است.
منبع/ایسنا