یکی از مهمترین علت های مرگ و میر در کشورهای قاره آفریقا گسرسنگی و عدم رعایت بهداشت فردی است.در کشور سومالی نیز به علت قحطی زیاد بیش از 110 نفر از مردم این کشور به علت گرسنگی و کمبود مواد غذایی جان خود را از دست دادند.

به گزارش ایسنا، بیم آن می‌رود که با گسترش قحطی در جنوب این کشور دست کم سه میلیون سومالیایی در معرض خطر مرگ قرار گیرند.

نخستین گزارش‌های رسمی از قربانیان قحطی و خشکسالی روز گذشته (شنبه) از منطقه ساحلی جنوب غربی سومالی مخابره شد. هم‌زمان گروه‌های انسان‌دوستانه نسبت به بروز یک قحطی گسترده و در پس آن یک فاجعه انسانی ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین حال، یکی از رسانه‌های محلی از مرگ ده‌ها نفر بر اثر شیوع وبا خبر داده است؛ بیماری که معمولا به هنگام کمبود آب آشامیدنی سالم شیوع می‌یابد.

“محمد عبدالله فارماجو” رئیس جمهوری سومالی، سه‌شنبه گذشته رسما خشکسالی را فاجعه ملی اعلام کرد. بخشی از وقوع خشکسالی در سومالی به پدیده جوی ال نینو نسبت داده شده که در سال‌های اخیر جنوب آفریقا را تحت تاثیر قرار داده است.

هم‌زمان خشکسالی به کمبود مواد غذایی و دسترسی به آب آشامیدنی منجر شده است و مرگ و میر گسترده در میان دام و طیور هم گزارش شده است.

بنابر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، سومالی یکی از چهار کشوری است که سازمان ملل متحد آن را در معرض قحطی گسترده اعلام کرده و سه کشور دیگر یمن، سودان جنوبی و نیجریه‌ هستند. در خلال سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ بیش از ۲۶۰ هزار نفر در این کشور بر اثر قحطی جان دادند.

یک دهه پیش از آن، یعنی در اوایل دهه ۹۰ میلادی هم بیش از ۲۰۰ هزار نفر قربانی قحطی دیگری در این کشور آفریقایی شدند.

منبع/ایسنا