یکی از مباحث روز مهم در حوزه سلامت بودجه این وزرات و تعرفه های پزشکی در سال 96 است که سخنگوی این وزارتخانه در این خصوص شرایط ثابت ماندن تعرفه های پزشکی گفت در صورت عدم افزایش در سایر قسمت ها رشد تعرفه های پزشکی اعمال نخواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی صبح دوشنبه در نشست خبری هفتگی به تشریح آخرین رویدادها و اخبار حوزه سلامت کشور پرداخت و گفت: بخشی از وظایف حوزه سلامت مربوط به تولیت و راهبری سیستم است و بخشی دیگر مربوط به تامین منابع می شود.
وی افزود: در برخی کشورها ممکن است همه یا بخشی از منابع از بیمه و در برخی از کشورها این منابع از درآمدهای عمومی تامین می شود.
حریرچی با اعلام اینکه یکی از وظایف دولت باز توزیع درآمدها است، ادامه داد: بعد از تجمیع منابع، خرید انجام می شود. خرید یعنی منابعی که جمع آوری و تجمیع شده به ارائه کننده خدمت و کالاها تخصیص پیدا کند تا جمعیت تحت پوشش قرار بگیرد.
وی افزود: بر اساس تجربه، در طب مدرن، خریدها انفعالی است و نگاه نمی شود که اولویت اصلی چیست. خرید عاقلانه، خرید راهبردی و استراتژیک است که ارائه کنندگان و دریافت کنندگان خدمات در مراحل اولیه با آن مخالفت هایی می کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: اصلاح روش و حرکت به سمت خرید راهبردی، مهم ترین اقدام برای بهبود عملکرد کشورها در پوشش خدمات سلامت است.
وی افزود: برای حرکت به سمت این نوع خرید، اول باید دید چه خدماتی در اولویت است که معمولا خرید بهداشتی و پیشگیرانه در اولویت است. دوم باید دید چه بیماری هایی در اولویت است و در چه سن و جنسیت و گستره جغرافیایی بیشتر اتفاق می افتد. موضوع دیگر این است که باید دید خدمات چقدر از لحاظ هزینه اثربخش است. در مرحله بعد باید دید که از چه نوع نیرویی قرار است استفاده شود.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه نشست خبری به سئوالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در ارتباط با تعرفه های پزشکی سال ۹۶، گفت: معتقدیم قیمت تمام شده یک موضوع است و ما درخواست هیچ مبلغ اضافه ای نداریم. اما، انتظار داریم کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و شورای عالی بیمه بررسی کنند و ببینند اگر همین خدمات پزشکان در سال ٩۵ بخواهد در سال ٩۶ ارائه شود، هزینه ها چقدر افزایش می یابد.
سخنگوی وزارت بهداشت، افزود: اگر واقعا هزینه تغییر نمی کند، افزایش صفر باشد، اما اگر تغییری به وجود می آید در تعرفه هم به همان میزان لحاظ شود. بنابراین، انتظار داریم رفتاری که با بقیه دستگاه ها انجام می شود، مثل هزینه حمل و نقل و…، با بیمارستان ها نیز همین رفتار انجام شود. بنابراین به طور خلاصه درخواست رقم اضافه نیست.
وی در ارتباط با تاخیر در تصویب تعرفه های پزشکی، گفت: از سال ٧۴ که تعرفه ها نقش مهمی در ارائه خدمت پیدا کردند، به طور متوسط تاخیر چند ماهه وجود داشت. البته در دولت تدبیر و امید تلاش کردیم اعلام تعرفه زودتر اتفاق بیفتد. امسال سال خاصی بود و هنوز قانون برنامه ششم توسعه هم نهایی نشده است. امیدواریم شورای عالی بیمه کاری که به مصلحت است را انجام بدهد.
حریرچی درباره مطالبات وزارت بهداشت از بیمه ها، اظهارداشت: طی یکی دو هفته پایان سال خبرهای خوبی خواهیم داشت. دیشب وزیر رفاه اعلام کرد که طوری اقدام می کنند که فقط ۴ ماه از مطالبات باقی بماند. در وضعیت فعلی طی چند ماه اخیر بسیار تحت فشار بودیم. امیدواریم با دستورات رئیس جمهوری و معاون اول ایشان، شاهد قدم های مثبت بیشتری باشیم.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره واگذاری تعدادی از بخش های دیالیز به بخش خصوصی، گفت: در این زمینه کار قانونی انجام شده است. بطوریکه آگهی دادیم و شرکت هایی در مناقصه شرکت کردند. اگر کسی هرگونه تخلفی مشاهده کرد، بهتر است به مراجع قانونی مراجعه کند.
حریرچی درباره عدم اعلام دلیل فوت عباس کیارستمی، گفت: دوستانی که از لحاظ قانونی مسئولند مثل نظام پزشکی و مرجع قضائی باید اعلام کنند. ما هم باعث این تاخیر گلایه داریم و انتظار داریم حکم عدلانه از طرف مراجع قانونی در نظام پزشکی و دادگاه خاص آن اعلام شود.
وی ادامه داد: انتظار داریم علت فوت آقای کیارستمی زودتر اعلام شود و برای چنین پرونده هایی با توجه به افکار عمومی، سرعت عمل لحاظ شود.
حریرچی گفت: از لحاظ خطاهای درمانی در کشور ما نسبت به کشورهای توسعه یافته تفاوت چندانی وجود ندارد. به دلیل ارتباط خوب و اعتماد مردم به جامعه پزشکی، میزان شکایات در کشور ما کمتر است.
سخنگوی وزارت بهداشت درباره اعزام هیئت ویژه وزارت بهداشت به شهرستان بدره ، گفت: گروهی که رفتند و بررسی کردند قرار شد در این راستا اطلاع رسانی کنند.
منبع/مهر